HomeEducacióEl grau d’Infermeria del Campus Terres de l’Ebre és el quart ensenyament...

El grau d’Infermeria del Campus Terres de l’Ebre és el quart ensenyament més sol·licitat en primera preferència a la URV

Un total de 5.125 futurs universitaris han escollit estudiar a la Universitat Rovira i Virgili (URV) en primera preferència, la qual cosa representa 1,38 sol·licituds per cada plaça de grau de nou accés que s’ofereix, ja que la URV ofereix un total de 3.725 places de nou accés.

Tenint en compte totes les preferències, 4.430 alumnes han estat assignats a la URV per al proper curs 2024-25, inclosos els centres adscrits. És una xifra pràcticament assimilable a la del curs 2023-24, quan els alumnes assignats en el primer procés d’assignació van ser 4.411. El nombre de places assignades és ara superior a les disponibles perquè no s’arriben a matricular tots els alumnes i en les següents assignacions es produeixen moviments entre graus i universitats.

S’estabilitza així la demanda per accedir a la Universitat després de la recuperació que es va iniciar el curs 2018-19, com ho està fent a tot el sistema universitari per l’arribada a l’edat d’accés a la universitat dels nois i noies nascuts a principi dels anys 2000. Així es desprèn de les dades que avui ha fet públiques el Consell Interuniversitari de Catalunya, que xifren en 57.401 els estudiants preinscrits a tot el sistema en la convocatòria de juny, 138 més que el curs passat.

Les notes de tall

La nota d’admissió és la que es té en compte per a la preinscripció universitària i pot arribar fins a 14. Mentre que la nota de tall és la nota d’admissió de l’últim estudiant assignat pel procés de preinscripció universitària a una titulació concreta quan hi ha més demanda que oferta de places. Per tant, depèn directament del nombre de places que ofereix un grau i el nombre d’estudiants que sol·liciten cursar-lo.

Pel que fa als estudis de la URV, Medicina, el doble grau en Bioquímica i Biologia Molecular i en Biotecnologia i el doble grau en Enginyeria Biomèdica i Enginyeria de Sistemes i Serveis de Telecomunicacions, són els tres ensenyaments per als quals cal una nota de tall més alta per accedir-hi.

Els graus de Medicina que ofereixen sis de les set universitats públiques de Catalunya, inclosa la URV, estan entre els deu ensenyaments amb la nota de tall més alta de tot el sistema universitari.

Els deu ensenyaments amb la nota de tall més alta a la URV són els següents:

La llista completa de l’oferta d’ensenyaments de la URV amb les respectives notes de tall per al curs 2024-25 es pot consultar en aquest document per ordre de major a menor nota i per ordre alfabètic de les titulacions.

Els 10 ensenyaments més sol·licitats en primera preferència a la URV

Els estudis que els alumnes han sol·licitat majoritàriament en primera preferència a la URV continuen sent de l’àmbit de la salut: en primer lloc, Medicina, que també és un dels deu ensenyaments més sol·licitats a Catalunya; en segon lloc, Infermeria al campus Catalunya (Tarragona); en tercer lloc, Psicologia; en quart lloc Infermeria al Campus Terres de l’Ebre (Tortosa), i en cinquè lloc, Dret.

A partir del divendres 12 de juliol i fins al dia 17 del mateix mes, els estudiants de primer curs a qui ja s’ha assignat plaça en primera preferència podran fer la matrícula a la URV. Els dies 24 i 25 de juliol es podran matricular els que han estat assignats en les altres preferències. Es pot accedir a la matrícula i consultar el calendari al web d’Admissió i Matrícula.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

67 + = 77

Últimes notícies