HomeSocietatEl Grup de Natura Freixe de Flix inicia una nova etapa

El Grup de Natura Freixe de Flix inicia una nova etapa

El passat dissabte 8 d’agost, l’assemblea del Grup de Natura Freixe va escollir una nova Junta Directiva per a l’entitat que serà encapçalada per Òscar Bosch. La Junta comptarà inicialment amb 6 membres, però no es descarten noves incorporacions. Atès el delicat moment pel que va passar l’entitat fa uns mesos i la transcendència dels propers, gairebé tots el membres de la Junta Directiva anterior han volgut continuar en el càrrec per poder consolidar els projectes actuals. La nova junta es configurarà de la següent manera:

PRESIDENT: Òscar Bosch Pujol

VICEPRESIDENT: Jordi Rofes Cases

SECRETARI: Arnau Clua Rofes

TRESORER: Josep Maria Navarro Aguilà

VOCALS: Òscar González Cortina, Aitor Villarreal i Josep Albiac Machin

L’anterior president, Josep Manel Albiac, deixa la presidència després d’onze anys al càrrec durant els quals el Grup de Natura Freixe ha hagut de fer front a les dificultats que suposa la gestió d’un espai natural sense disposar de recursos humans i econòmics garantits i suficients. Tot i el desgast que ha suposat aquesta tasca, Albiac continuarà com a vocal en la nova junta aportant-hi la seua valuosa experiència.

La nova Junta té la intenció de donar un nou aire al funcionament del Grup, així com a les activitats que aquest realitza anualment. Especialment, haurà de fer front a una nova etapa en la gestió de la Reserva Natural de Sebes, tot i que després dels esdeveniments dels darrers mesos tot apunta a una millora en la capacitat per poder-la gestionar d’una manera més adient.

Després que durant el mes de març el Grup de Natura Freixe fes públic el seu malestar per la manca d’un compromís ferm i continuat de les diferents administracions respecte la gestió de la Reserva, s’han produït alguns contactes i s’han assumit compromisos que apunten en la bona direcció. Tant l’Ajuntament de Flix com el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, la Diputació de Tarragona, la Generalitat de Catalunya i la Fundació Catalunya-La Pedrera han respost a la crida de l’entitat i han manifestat la seua voluntat, que s’haurà de concretar durant els pròxims mesos, per tal que el model de gestió quedi garantit. D’aquesta manera, la Generalitat ja ha assegurat el finançament d’una part dels projectes de conservació de la biodiversitat que realitza el Grup de Natura Freixe a la Reserva de Sebes.

Malgrat les incerteses i les dificultats causades per la COVID-19 i la declaració de l’estat d’alarma, el Grup de Natura Freixe i l’equip tècnic de la Reserva han continuat treballant en els projectes en curs i generant noves idees. L’excel·lent feina feta abans i durant aquesta crisi ha conduït a que el Grup estigui, a dia d’avui, en un moment esperançador. Es disposa de finançament per a fer front a diversos mesos de feina, s’estan executant diferents projectes i se n’estan preparant d’altres, s’ha programat un calendari d’activitats de voluntariat ple i divers, s’encara un nou curs en el Camp d’Aprenentatge… En aquest sentit, la Junta Directiva, un cop més, valora i agraeix l’esforç i la dedicació de l’equip tècnic de la Reserva, dirigit per Pere Josep Jiménez.

Així doncs, s’estan donant passos per superar un moment crític, hi ha una situació econòmica acceptable i, sobretot, molta il·lusió i empenta per iniciar una nova etapa i fer front a nous reptes.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

30 + = 40

Últimes notícies