HomeSocietatEl Homrani: “No hi ha país just, si aquest no és capaç...

El Homrani: “No hi ha país just, si aquest no és capaç de tenir en compte tota la seva diversitat territorial’

La Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana ha celebrat la segona sessió de la jornada “L’Ebre, un territori de valors”, sobre la construcció  econòmica i social de les Terres de l’Ebre amb la participació telemàtica d’un centenar de càrrecs i militants del partit. La jornada, que ha reunit els ponents a Horta de Sant Joan, ha comptat amb la presència del conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir El Homrani.

El conseller ha destacat la voluntat de la Federació de l’Ebre d’Esquerra “per tenir una mirada llarga i profunda, però a la vegada tenir horitzons curts per visualitzar els canvis i alinear des de les administracions totes les estratègies que donin respostes a la ciutadania”. Una mirada que ha de tenir com a element clau “falcar la gent jove al territori”.

El Homrani ha afirmat que  “no hi ha país just per a tots els ciutadans i ciutadanes, cohesionat com a comunitat, si aquest no és capaç de tenir en compte tota la seva diversitat territorial”. A més de reivindicar “la centralitat de les Terres de l’Ebre” ha posat en valor “la capacitat d’un territori divers, en ell mateix, i amb unes potencialitats molt grans, a les que el país té l’obligació de donar-hi resposta”.

El conseller ha ressaltat les potencialitats en l’àmbit turístic, el sector agrari, amb els seus productes de proximitat i de molt alt valor afegit, i la indústria agrària. “Necessitem indústria, perquè és un dels tractors de l’economia i de la qualitat en el treball; i alhora hem de tenir turisme, cuidar el medi ambient i el paisatge”. Ha afirmat.

Tanmateix, també ha volgut enumerar algunes actuacions de present, com el Pla pilot en matèria d’envelliment actiu, implementat a la Terra Alta; l’exemplaritat de les polítiques actives d’ocupació que es porten a terme al Montsià i el Baix Ebre; i la capacitat de motor industrial de la Ribera d’Ebre.

El President de la Federació de l’Ebre, Alfons Montserrat ha explicat que  “la jornada s’ha centrat en el despoblament, la ruralitat,  i la necessitat d’actuar en el foment de la retenció de la joventut i el talent al territori;  afavorint el repoblament, i fent atenció a la potenciació del teletreball, l’oferiment d’habitatge, ocupació i formació”.

Montserrat ha apuntat que “un altre dels aspectes de futur que hem plantejat és el foment de la cultura de la proximitat, amb les derivades de tipus agrari, ambiental i de biodiversitat que comporta; i la importància d’un sector primari que ha esdevingut un dels principals eixos de futur per al territori”.

L’altra qüestió important que s’ha debatut és la del desenvolupament socioeconòmic. El president republicà ha  afirmat que “cal treballar per un model que doni una resposta intel·ligent, sostenible i inclusiva; amb  la participació d’unes administracions més proactives que cerquin consensos socials i cooperacions públicoprivades”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

88 + = 92

Últimes notícies