HomeCulturaEl jazz posa ritme a la Capital de la Cultura Catalana Tortosa...

El jazz posa ritme a la Capital de la Cultura Catalana Tortosa 2021

CULTURA // Si la Mostra de Jazz de Tortosa ha esdevingut un dels pilars de la programació cultural de la ciutat, no ho és per casualitat: és el resultat d’una oferta sostinguda de qualitat i suggerent, per a poder viure l’estiu al carrer amb la música com a protagonista. I si ja ho és a cada edició de la Mostra, l’any de la Capital de la Cultura Catalana Tortosa 2021 necessàriament també ho havia de ser. Esta característica es visualitza al cartell d’enguany: l’artista madrileny José Luis Pulido ha sabut traslladar la germandat que sorgix al voltant del jazz, prenent com a base per al disseny el calidoscopi que il·lustra l’any de la capitalitat cultural de Tortosa.

La situació derivada de la pandèmia farà que la Mostra de Jazz no es puga viure amb tota la intensitat que molts voldrien. Però els concerts s’escamparan en diversos barris, del 30 de juliol al 14 d’agost, amb les mesures de prevenció necessàries perquè tothom puga gaudir de la música.

El programa oferix un repetori molt divers, on els músics locals i altres de la resta de Catalunya tenen un protagonisme destacat. Juntament amb estos, quatre concerts configuren el cap de cartell i tindran lloc al recinte del Museu de Tortosa. Una oportunitat magnífica per a descobrir (o per a tornar a vibrar) amb la vital proposta musical del grup Patáx; per a deixar-se seduir per intèrprets vocals i instrumentals amb projecció internacional; per a rememorar l’origen del jazz, fa més d’un segle, o per a acompanyar el talent local que s’aplega a les files de la Tortosa Big Band i la resta de grups que participen en el programa.

Un any més, no només la música posa so a la Mostra: l’oferta es completa amb diversos actes, que van des de les exposicions fotogràfiques fins a una fira del disc, passant per projeccions de cinema (amb l’homenatge a Freddy Mercury del film Bohemian Rhapsody) o sessions DJ. Sense oblidar les jornades gastronòmiques de la cuina cajun, que per divuitè any servixen a la taula una dotzena d’establiments per a assaborir uns plats que fan creuar l’oceà.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + = 7

Últimes notícies