HomeEsportsEl Joventut Almassora de Fàtima Fabra i Anna Lizàrraga se salva ‘in...

El Joventut Almassora de Fàtima Fabra i Anna Lizàrraga se salva ‘in extremis’ i es manté a la Reto Iberdrola

ESPORTS // No depenien d’elles mateixes. Tenien que guanyar i esperar alguna derrota del Llevant ‘B’ o el Fermanguín. I es va donar la carambola. El Joventut Almassora, on juguen l’ampostina Anna Lizàrraga va fer els deures i es va imposar per 2 gols a 1 davant l’FF La Solana i es va aprofitar de l’ensopegada del filial llevantinista davant el Córdova que es va imposar per 3 a 4. Aquesta combinació les feia sortir de les places de descens on s’havien vist relegades després de la darrera jornada on el Fermanguín havia guanyat al camp del líder Ginelux (1-2).

Ho va aconseguir en un duel entre debutants a la categoria, les castellonenques i la Solana, que seguirán un altre any a la Reto Iberdrola, la segona divisió del futbol femení estatal. Les de Castelló han protagonitzat una segona volta gairebé immaculada on han guanyat tot a excepció d’un empat davant el Córdova (2-2).

Van aconseguir l’objectiu amb remontada inclosa, ficant els nervis a flor de pell fins al gol a les acaballes quan restaven set minuts per al final del partit que va culminar la permanència de les valencianes. Un objectiu que no han pogut assolir tres equips que estaven al mateix grup de la primera fase: València ‘B’, Llevant ‘B’ i Aldaia, que juntament amb el Màlaga han estat els quatre equips que han perdut la categoria i baixen a 1a Divisió Nacional.

Les manxegues, quan tan sols s’havien disputat deu minuts de joc, arran d’una centrada a l’àrea d’Irina, la pilota li caia a Nerea que veia com Paula Rasanz en l’intent de rebuitg s’introduia sense voler la pilota dins a la pròpia porteria. Un cop moral molt dur però al que es van saber sobreposar ficant setge a la porta de Norma, que va salvar a la Solana en diverses ocasions i amb aquest mínim resultat es marxava al descans.

A la segona meitat, les de Ciutat Real van disposar d’oportunitats per haver augmentat la diferència, com una rematada d’Irina al pal i un altre de Paula que va trobar la bona resposta de Kanae. Eren moments de nervis per al Joventut Almassora, que tot i així es va saber sobreposar i a mitjans del periode reestablia l’empat mitjançant Luz Mari Suárez (63′). Amb l’empat les castellonenques es volcaven a l’àrea visitant cercant el gol de la victòria. Un 2-1 que arribava a sis minuts del final, en un mà a mà entre Yana i Glòria que aturava en primera instància la portera però el rebuitg afavoria a la davantera que marcava a porta buida. Al temps de descompte la visitant Laura estavellava una rematada al travesser que podia haver significat l’empat.