HomeEducacióEl lleure infantil i juvenil, una de les apostes fermes d’Amposta

El lleure infantil i juvenil, una de les apostes fermes d’Amposta

MONTSIÀ // La formació en lleure infantil i juvenil és de les més exitoses a Amposta. Des de l’any 2017, el consistori oferix formacions específiques de premonitors, monitors i directors de lleure per a dedicar-se al sector. A més, tot i que no es pot saber el nombre de monitors que disposen del certificat a la ciutat, a la capital del Montsià s’inscriuen una vuitantena de persones a la borsa de treball de lleure que el consistori obre anualment per a suplir les vacants de les activitats que s’organitzen durant els períodes de vacances escolars, fet que, segons l’Ajuntament, és un bon indicador de les persones interessades en este àmbit al municipi.

La regidora de Joventut i Participació Ciutadana, Carla Bonfill, explicava que “majoritàriament el perfil de participants en estos cursos són persones jóvens d’uns 18 anys, però hi ha un percentatge més petit de gent més gran que ho fa per vocació”. Quant als més jóvens, Bonfill concretava que és una forma també de saber si t’agrada tot este món: “L’experiència és clau per a saber si realment et vols dedicar a l’educació o al lleure, per això els cursos poden despertar la vocació d’alguns jóvens i fins i tot de persones adultes. De la mateixa manera, tenim també part de l’alumnat que vol estudiar o ja ha començat un cicle o grau relacionat amb el sector, pel qual vol iniciar-se en el lleure per a tenir el seu primer contacte amb el món laboral relacionat amb els seus interessos”.

Les monitores i monitors de lleure poden treballar en les diferents activitats que s’organitzen en el Saló d’Estiu, de Setmana Santa o de Nadal, així com en altres activitats extraescolars com estades d’estiu, colònies o activitats de cap de setmana i, amb una formació addicional, monitors de menjador escolar.
 

Activitats i cursos 2021
Les activitats d’aquesta índole arrancaran enguany durant les vacances de Setmana Santa. D’esta manera, tot i que no se celebrarà el conegut Saló de Pasqua, Bonfill confirmava que des del consistori estan preparant diferents activitats segures tant per a les famílies com per al jovent, pensades especialment per als dies on els xiquets i xiquetes no van a l’escola.

Quant a les formacions, des de l’àrea de Joventut i Participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Amposta s’han organitzat els cursos d’Iniciació al voluntariat i lleure, o el que també es coneix com a premonitors, i el de Monitors/ores de lleure infantil i juvenil. Tot i que les inscripcions seguixen obertes, avui hi ha 39 persones que participaran en l’edició d’enguany de les formacions en lleure a la ciutat.

El primer curs es va estrenar l’any passat i s’adreça especialment als jóvens interessats en el món del lleure que tenen entre 16 i 18 anys. Esta formació, però, que es durà a terme del 29 al 31 de març a l’Espai km 0 d’Amposta, no els capacita per a tenir cura d’infants, tot i que sí que els permet fer la tasca d’ajudant en casals, colònies o campaments. “És un tastet de la tasca de monitor i està molt relacionat amb el voluntariat, i no perquè siga una tasca que es realitza sense remuneració, sinó perquè encara no poden encarregar-se de xiquetes i xiquetes com ho fan els monitors”, deia la regidora.

Pel que fa al curs de monitor o monitora de lleure, es durà a terme del 27 de març al 30 de maig al Casal d’Amposta, generalment en caps de setmana. Este curs prepara el monitor per a intervenir de manera educativa en activitats de lleure infantil i juvenil i el capacita per a organitzar, dinamitzar i avaluar activitats de lleure. Ambdós cursos, de modalitat presencial i places limitades, estaran impartits per la Fundació Santa Maria de Siurana i per a poder-los realitzar caldrà inscripció prèvia a la seua pàgina web o mitjançant la pàgina d’Amposta Jove. A banda, tant les formacions com les activitats compliran totes les mesures sanitàries pertinents recomanades pel Procicat en el moment en el qual es duguen a terme.  

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 84 = 93

Últimes notícies