HomeOpinióEl lutier Joan Pellisa comissaria l’exposició ‘Gaites, gralles i dolçaines’ al Museu...

El lutier Joan Pellisa comissaria l’exposició ‘Gaites, gralles i dolçaines’ al Museu de Tortosa

La Sala d’Exposicions Antoni Garcia del Museu de Tortosa acull, des d’este divendres 26 d’octubre i fins al 10 de febrer del 2019, la mostra Gaites, gralles i dolçaines, una proposta expositiva que oferix tres punts de vista diferents a l’hora d’arribar a un mateix objectiu: posar música a la festa. Històricament, la gaita ha estat un instrument solista, només acompanyada pel tabal.

Actualment la parella de gaiters és minoritària i ha proliferat l’aparició de formacions més grans com les colles de dolçainers i grallers. 

La mostra ha estat organitzada pel Museu de Tortosa, el Museu de les Terres de l’Ebre, SAM Terres de l’Ebre, i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

L’exposició està comissariada per Joan Pellisa, lutier, músic i investigador especialitzat en organologia i història dels instruments de vent populars i de corda polsada dels Països Catalans, i és el resultat de molts anys de recerca. També s’ha comptat amb el suport de l’IRMU, la col·laboració de diferents colles de gaiters, grallers i dolçainers del territori, i d’un equip de recerca la feina del qual es va publicar parcialment a l’inventari del Patrimoni Cultural i Immaterial de les Terres de l’Ebre

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 4 =

Últimes notícies