HomeEsportsEl madrileny David Alcolado s'imposa en l'edició més ràpida de l'Ultra Ebre...

El madrileny David Alcolado s’imposa en l’edició més ràpida de l’Ultra Ebre Swim Marathon

TERRES DE L’EBRE // David Alcolado (CN Madrid Moscardó), es va imposar en la novena edició de l’Ultra Ebre Swim Marathon, finalitzant el recorregut dels 0,830 quilòmetres, entre Tivenys i Amposta amb un temps de 4:21:38, el que representa un nou rècord de la prova, anteriorment en poder de Sergio Torres (CN Granollers), assolit el 2018. La prova va comptar amb una excel·lent organització a càrrec de l’associació esportiva XSwim Project, duent a terme totes les més estrictes mesures pertinents de seguretat
L’estat de les aigües amb més cabal que altres anys i menys presència d’algues, van propiciar al costat del gran nivell dels primers classificats, la prova més ràpida de quantes es porten disputades.

El nedador madrileny, or i rècord mundial màster dels 200 metres lliures a Budapest el 2017, va rebaixar aquesta millor marca en prop de 15 minuts, en l’edició més ràpida de quantes es porten disputades. En segona posició en 4:32:49, situant-se en solitari al cap de la prova des de la sortida a l’embarcador de Tivenys. La lluita per la segona plaça va ser més oberta, amb un grup de tres nedadors com a candidats. A la fi va entrar en segona posició Miguel Bou (C.N. Aquàtic Les Marines), jove nedador nucier de 17 anys, campió de la Copa Espanya en la passada edició i triple medallista d’or en la Ocean Man World Championship a Mèxic. La tercera plaça va ser per a Francisco Javier Izaguirre (CN Alcobendas), 4:33:52.

David Alcolado, vencedor de la prova va reconèixer ser el primer sorprès pel triomf “m’he trobat bastant còmode a excepció de l’últim tram quan se’m van inflar una mica els braços, però mai havia nedat una prova tan llarga, la veritat és que l’he gaudit, aquesta part de l’Ebre és espectacular”.

Viazzo també acaba amb rècord

La mexicana Bàrbara Viazzo, va confirmar els pronòstics que la situaven com una de les principals favorites, entrant en sisena posició, com a primera classificada femenina. La jove nedadora de 15 anys, coneguda com la “sirena quintanarroense”, fa set mesos que està a Alacant, per a preparar les seves properes competicions, especialment el Mundial de Dubai d’Aigües Obertes del pròxim mes de novembre, va aconseguir parar el crono en 04:52: 24, que representa també el rècord femení de la prova. Viazzo va reconèixer haver gaudit de la prova “m’ha encantat, tot i que és molt exigent en l’aspecte físic i mental, m’he trobat força bé i espero defensar el títol el 2021”.

En tretzena posició, com a segona femenina, es va classificar la tarragonina Sabina Martínez Lleó (At. Barceloneta), amb 5:12:43, i tercera va ser Paula Bretó (CN Radikal Swim), 5:58:52.