HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catEl model d’Expoebre de criticar-lo a consolidar-lo

El model d’Expoebre de criticar-lo a consolidar-lo

Fa pocs dies vam poder gaudir d’una nova edició de la fira multisectorial de les Terres de l’Ebre, Expoebre; que celebrava la 78a edició. Amb la irrupció de la pandèmia, no es va poder celebrar Expoebre durant dos anys, una aturada que ens va permetre repensar el model que volíem per reorientar la fira a un model més propi del segle xxi. És al 2022 quan des de Junts per Tortosa, i amb el regidor i amic Sisco Pepió al capdavant de Promoció Econòmica i Fires, que vam decidir donar un nou impuls a Expoebre, perquè continués sent la fira de referència del territori. És este any quan la fira dona un gir d’innovació i es crea l’espai Ebretech dedicat a les noves tecnologies, la robòtica o la intel·ligència artificial, apostant així per un canvi de dinàmica de la fira i apostant pel futur tecnològic tant a nivell empresarial com particular.

És al 2022 quan es reestructuren totes aquelles activitats que envoltaven el recinte firal i es genera un nou espai al parc de la fira orientat al sector ramader, agrícola, de km 0 i també per a les entitats de lleure i entitats esportives per tal que puguin donar a conèixer les seves activitats a la ciutat.

També vam apostar per reubicar la zona d’atraccions que ara passaven a envoltar el nou espai de concerts i gastronòmic que va aconseguir ser un espai referent de trobada social i ciutadana per passar les tardes i nits de les fires, apostant per l’oci com un nou revulsiu del certamen.

Un canvi de model de la fira d’Expoebre amb un gran acolliment pels ciutadans i que es va consolidar a l’any següent i que continua sent un gran èxit avui, com hem pogut comprovar on s’ha apostat per seguir amb el mateix model que vam iniciar des de Junts per Tortosa.

Com vam poder veure en esta 78a edició, l’actual govern tripartit ha apostat per la continuïtat en tot allò que vam iniciar ara fa dos anys, un model que tot i les crítiques dels partits de l’oposició, ara al govern, han decidit continuar. Encara recordo les paraules del llavors portaveu d’ERC i darrer candidat, que dos dies abans de la fira va qüestionar Expoebre dient que “estava esgotada”. No obstant, en acabar la fira, es van haver d’empassar les paraules perquè ja no els vam sentir.

Està clar que no volien reconèixer l’esforç i l’encert del govern de Junts per Tortosa per reinventar una fira que tant al 2022 com al 2023 va tenir un gran èxit de rebuda per part dels visitants i expositors, i és que vam aconseguir, amb la introducció de nous sectors i espais, convertir-la en un certamen adaptat al segle XXI, on la tecnologia, les energies renovables i l’oci tenien un paper destacat, que es complementava amb els sectors més tradicionals com pot ser l’agricultura, l’automoció o l’espai ‘Celebrem’, tot un encert del llavors regidor Emili Lehmann.

Amb tot, malgrat mantenir el model iniciat per Junts per Tortosa dos anys enrere, enguany hem trobat a faltar expositors que sempre havien apostat per Expoebre. En desconeixem el motiu però esperem que en properes edicions puguin tornar per donar a conèixer el gruix d’activitat econòmica i d’emprenedoria que tenim a Tortosa i a les Terres de l’Ebre.

Però, per a això, com en tot, cal treball, cal implicar-se, cal destinar temps i, sobretot, cal tenir clar cap on vols anar, i malauradament, el govern municipal ens ha demostrat que, més enllà, de copiar algunes idees no té ni la capacitat ni la solvència per tirar endavant una ciutat que ha perdut l’embranzida que portava. Nosaltres, en tot allò que estigui al nostre abast, seguirem treballant perquè tenim un projecte de ciutat definit per fer avançar Tortosa.

Roger Pedret Pijoan
Roger Pedret Pijoan
regidor de Junts per Tortosa
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

24 + = 34

Últimes notícies