HomeSocietatEl Montsià serà seu de la primera formació de videojocs que es...

El Montsià serà seu de la primera formació de videojocs que es fa a les Terres de l’Ebre

El Montsià acollirà a l’octubre la Formació en Disseny de videojocs, videoart i autoocupació impulsada per la Diputació de Tarragona, a través del projecte Joves Emprèn Rural, i l’Àrea de Joventut del Consell Comarcal del Montsià.

El curs es farà al Viver d’Empreses de la Galera i consistirà en dissenyar videojocs a través de la gamificació, la programació gràfica, el modelatge 3D, l’story telling, la interacció i el disseny d’interfícies. «Busquem persones joves apassionades pel sector del videojoc i disciplines com el disseny gràfic, la programació, la informàtica o la música», explica, Camilo Reverté, tècnic referent d’ocupació juvenil al Montsià.

Seran 300 hores en total, 225h de formació i 75h d’autoocupació, i s’ofereixen un total de 15 places. S’hi poden apuntar les persones joves d’entre 16 i 29 anys que estiguin inscrites a Garantia Juvenil com a demandants d’ocupació i que visquin en municipis rurals de Tarragona amb menys de 5.000 habitants o que hagin perdut població durant els darrers 10 anys.  Podeu consultar el llistat aquí: https://www.dipta.cat/empren/sites/empren/files/llistat_municipis_actuacio_0.pdf

El curs és gratuït i les persones participants que s’hagin de desplaçar podran rebre un ajut econòmic de 13,45 €/dia, i fins a un màxim de 807 euros durant tota la formació.

El programa Joves Emprèn Rural, pretén formar joves perquè desenvolupin els seus propis projectes empresarials i idees de negoci a les comarques on resideixen aprofitant els recursos i les oportunitats que se’ls hi ofereix. «Al Montsià ja fa temps que s’està impulsant el sector del videojoc com a motor econòmic, innovació i retenció del talent a la comarca. De fet, el territori compta amb experiències reals en el desenvolupament de videojocs i l’oci digital. Tenint en compte que la formació també promourà la iniciativa emprenedora creiem que és una gran oportunitat impartir aquest curs a la comarca», apunta, Sònia Tomàs, consellera comarcal de Joventut al Montsià.

I és que el sector del videojoc està en constant creixement, especialment a Catalunya que és la davantera de la indústria a nivell estatal. De fet, al 2018 quan el sector facturava 430 milions d’euros ja eren més de 3.300 persones treballant-hi, ara, la Generalitat preveu que al 2022 s’assoleixin els 700 milions d’euros facturats a Catalunya.

A n’aquesta acció formativa, que compta amb un pressupost de més de 53.000 euros, s’hi sumen quatre més que s’oferiran a la demarcació de Tarragona. Entre elles hi ha tres sobre autoocupació i cultura emprenedora que es duran a terme a Sant Jaume dels Domenys, Falset i Gandesa, i una altra sobre l’elaboració de cervesa artesana i autoocupació que es farà a Santa Coloma de Queralt.

Joves Emprèn Rural, liderat per la Diputació de Tarragona compta amb un pressupost de més de 223.000 euros i està cofinançat pel Ministeri de Política Territorial i Funció Pública en el marc del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil del Fons Social Europeu.

Les inscripcions als cursos es podran realitzar del 20 al 30 de setembre a la Seu Electrònica de la Diputació: https://www.dipta.cat/empren/capacitant.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 1 =

Últimes notícies