HomePolíticaEl monument franquista de Tortosa no es retirarà fins l'estiu vinent, com...

El monument franquista de Tortosa no es retirarà fins l’estiu vinent, com a mínim

La consellera de la Generalitat de Catalunya del departament de Justícia Lourdes Ciuró, no confia que es resolguen aviat els recursos oberts que mantenen paralitzada la retirada del monument franquista de Tortosa fet pel qual, treure’l este estiu tampoc serà possible.

El desmuntatge s’havia d’haver fet fa just un any, al juliol, quan les condicions del riu –amb baix cabal- faciliten la instal·lació de la maquinària necessària. Per tant, tant si la justícia resol a favor de treure el monument com si cal esperar que ho empare la nova llei de memòria democràtica, el desmuntatge del monòlit franquista es retardarà, almenys, un any més.

Durant la seva visita a les Terres de l’Ebre d’aquest divendres al matí, la consellera també s’ha referit a la recent decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en relació amb el monument franquista de Tortosa. Una resolució que no afecta el fons de la qüestió, que és la retirada del monument. Ahir, el TSJCva desestimar el recurs interposat per la Generalitat sobre les mesures cautelars i disposa que el monòlit no es pot treure’ns que no es resolguin els processos oberts.

Ciuró ha lamentat que “un any després, estem on estàvem, tenim un retard de 365 dies, per nosaltres, injustificable” i ha avançat que el Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) –que pertany al Departament de Justícia “estarà a punt” per a seguir el procediment de retirada, si s’hi pronuncia favorablement el Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Tarragona, que l’any passat va decretar la suspensió cautelar de la retirada del monument.

La consellera ha explicat que la retirada s’ha de fer quan el cabal del riu ho permeti, amb “condicions favorables, és a dir, a l’estiu”, i, per tant, si no hi ha un pronunciament judicial aviat, “la retirada s’endarrerià 365 dies més”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

85 + = 89

Últimes notícies