HomeSocietatEl Museu de la Mar de l’Ebre inicia la 8a edició del...

El Museu de la Mar de l’Ebre inicia la 8a edició del cicle de conferències ‘Històries de la Mar de l’Ebre’

El Museu de la Mar de l’Ebre inicia la 8a edició del cicle de conferències ‘Històries de la Mar de l’Ebre’, el qual tracta temes tan diversos com la història, arqueologia, biologia o desenvolupament territorial, sempre amb la costa ebrenca com a eix central.

Enguany el cicle constarà de quatre ponències que se celebraran a la sala d’activitats temporals del Museu els dies 4, 11, 18 i 25 de novembre a les 19 hores.

Així doncs, i com cada any, Històries de la Mar de l’Ebre pretén explicar els diferents aspectes que conformen la identitat de la costa de l’Ebre reunint, en sessions amenes, al públic amb els experts de cada àmbit per donar a conèixer el nostre patrimoni marítim. La regidora de Cultura, Èrika Ferraté, subratlla que “este cicle de conferències, que abasta diferents temàtiques al voltant de la costa ebrenca, ens permet acostar els coneixements d’experts a la ciutadania a partir de les seues experiències i recerques”.

La sessió inaugural del dia 4 es titula “Pesca Neta. Cap a una Mar Blava”, i serà a càrrec de Mario VizcarroVizcarro és secretari de la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors i assessor jurídic de la Confraria de Pescadors Verge del Carme. A més, la conferència dona tret de sortida a l’exposició del projecte “Pesca Neta” que el museu exposarà al seu espai polivalent.

El dia 11, Enric López ens ofereix la conferència “L’extracció de sal a la Ràpita”. López és graduat en Història per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Ha treballat al Museu de la Mar de l’Ebre i, durant l’últim any, ha realitzat recerca antropològica al voltant de l’extracció de sal al Museu de les Terres de l’Ebre.

Sergi Muñoz serà l’encarregat de realitzar la ponència del dia 18, titulada “La construcció de l’embarcació de practicatge més gran de l’Estat”. Muñoz és enginyer naval per la Universitat Politècnica de Catalunya i, actualment, projectista i director d’obra a les drassanes Nasai Marine de la Ràpita.

Finalment, i com ja és tradició, l’IRTA dona punt final a les Històries de la Mar de l’Ebre. El dia 25, la investigadora Maite Martínez serà la responsable d’explicar “Plàstics en l’entorn natural. Projecte BIODISPLAS: disponibilitat de microplàstics al parc natural del Delta de el Ebre”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 40 = 43

Últimes notícies