HomeCulturaEl Museu de la Pauma acull "Elogi a la cistelleria", una exposició...

El Museu de la Pauma acull “Elogi a la cistelleria”, una exposició que posa en valor l’artesania de les fibres vegetals

‘Elogi a la cistelleria’, és una exposició produïda pel Museu de la Pauma del Mas de Barberans que recull un total de 52 peces elaborades amb fibres vegetals de divuit artesans i artesanes d’arreu de Catalunya i l’estat.

La mostra, comissariada per l’artesà Joan Farré i l’escenògrafa Maria Pons,
va obrir portes el passat dissabte 6 de novembre i arriba just després de Lookout, una altra exposició del Museu centrada en la cistelleria europea. En canvi, en esta ocasió posa el focus en l’àmbit nacional i estatal i té com a objectiu posar en valor la cistelleria d’aquí i les múltiples possibilitats que comporta, ja que avui en dia treballar en fibres significa explorar i interrelacionar altres disciplines com ara el disseny o l’art contemporani.

El comissari Joan Farré va apuntar durant la inauguració que “no treballem amb
fibres vegetals per garantir la supervivència d’unes tècniques del passat sinó per projectar-nos cap al futur”.

‘Elogi a la cistelleria’ té com a comú denominador que tots els creadors i
creadores que hi participen han guanyat algun premi o menció especial en el Certamen Internacional de Fibres Vegetals del Museu de la Pauma o el de Salt i utilitzen com a matèria primera fibres vegetals i a l’hora de manipular-la ho fan basant-se en les tècniques de cistelleria tradicional.

L’exposició es complementa amb un audiovisual de deu minuts en què els dos comissaris expliquen l’exposició i com les peces més tradicionals acaben dialogant amb les més contemporànies i un full de sala on consten els preus i característiques bàsiques de totes les obres que estan a la venda.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 81 = 91

Últimes notícies