HomeCulturaEl Museu de les Terres de l’Ebre acull una exposició fotogràfica dels...

El Museu de les Terres de l’Ebre acull una exposició fotogràfica dels arbres monumentals del Port

El Museu de les Terres de l’Ebre, a Amposta, acull l’exposició itinerant Quan dormen els arbres. Es tracta d’un recull fotogràfic obra del benicarlando Lluís Ibáñez i que ha comptat amb el treball d’Enric Forner com a comissari.

La mostra està formada per fotografies nocturnes de gran format i fetes amb baixa exposició on apareixen diferents arbres monumentals i singulars que es poden trobar al llarg del territori del massís del Port i la Tinença de Benifassà. Així, s’ha volgut reivindicar una part del patrimoni natural del territori.

Lluís Ibàñez porta anys fotografiant arbres amb nom propi. “Que tinguen nom vol dir que la gent del seu entorn se’ls estima i els ha deixat envellir”, destaca el fotògraf.

El Faig Pare a la Sénia, el Pi Catxo al Coratxar, el Pi de la Refoia a Paüls o el Pi de la Bruixa a Castell de Cabres són alguns dels arbres que ha retratat i que formen part de les catorze imatges que integren la mostra.

“L’exposició vol ser un homenatge a estos gegants supervivents i mostra una part d’aquest meravellós patrimoni natural del territori, uns arbres únics als que no hauria de ser difícil estimar-los”, destaca Ibáñez.

Les fotografies dels arbres s’han pres en diferents moments de la nit per tal de captar l’essència del paisatge i, a la vegada, dotar de més sentiment les instantànies.

La mostra està formada per catorze fotografies de gran format que ja es poden visitar al Museu de les Terres de l’Ebre, fins al dia 27 d’agost.

La inauguració de la mostra va tenir lloc el passat dijous, dia 6 de juliol, i va comptar amb la presència de l’autor i també de diferents persones que van gaudir de l’exposició ja en el primer dia de la seua mostra.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

72 + = 78

Últimes notícies