HomeSense categoriaEl Museu de Tortosa acull la presentació del projecte APTITUDE, sobre presa...

El Museu de Tortosa acull la presentació del projecte APTITUDE, sobre presa d’accions de prevenció de la dependència en persones grans

El projecte APTITUDE -Agir pour la PrévenTIon Transpyrénéenne de la Dependance chez les séniors- finançat pel Programa Interreg VA Espanya-França-Andorra (POCTEFA), desplegarà a la regió transfronterera dels Pirineus, accions de prevenció de la dependència en persones grans, amb la creació d’una xarxa d’experts, la Xarxa Transfronterera de l’Envelliment i la Prevenció de la Dependència (RTVPD), per tal de promoure la cura, la formació, la recerca i la innovació en gerontologia. Aquest projecte compta amb la participació de la Fundació Salut i Envelliment – Universitat Autònoma de Barcelona.

Aquest projecte s’ha presentat al Museu de Tortosa amb la participació de la directora de Salut a les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà; la directora de Treball, Afers Socials i Famílies a les Terres de l’Ebre, Rosana Fatsini; i l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé.

La jornada ha debatut dels conceptes bàsics sobre envelliment saludable i prevenció de la discapacitat amb la participació d’Antoni Salvà, director de la Fundació Salut i Envelliment UAB. Així mateix, s’ha presentat l’estratègia d’abordatge de la fragilitat del Departament de Salut a càrrec de Joan Carles Contel, del Pla de Prevenció i Atenció a la Cronicitat. Sergi Blancafort, de la Fundació Salut i Envelliment UAB, ha presentat el projecte APTITUDE i, posteriorment, s’ha debatut la implementació del projecte al Baix Ebre a càrrec d’Esther Galvà, de la gerència territorial Terres de l’Ebre i d’Almudena Garnica, de la gerència de l’Hospital de la Santa Creu de Tortosa.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies