HomeCulturaEl Museu de Tortosa inaugura l’exposició ‘L’Estructura de la forma’

El Museu de Tortosa inaugura l’exposició ‘L’Estructura de la forma’

TORTOSA // El divendres 9 de juliol s’inaugura a la sala Antoni Garcia del Museu de Tortosa l’exposició ‘L’Estructura de la forma’ dins dels actes de la Capital de la Cultura Catalana 2021.

L’exposició és el resultat de la investigació i disseny dut a terme per l’Estudi Blanc i se centra a reconèixer i analitzar les aportacions a la «cultura de la forma» de tres importantíssims personatges del Renaixement, Leonardo da Vinci, Albert Durero i Luca Pacioli. Aportacions que encara avui poden generar inèrcies creatives innovadores. 

La mostra permet descobrir els dissenys de cúpules i ponts, a partir del Còdex Atlanticus, la recopilació de documents de Leonardo da Vinci, que mostra el seu interès per la mecànica i l’anatomia. També a través del gravat de Durero titulat ‘Melancolia‘ es pot analitzar el poliedre derivat de l’hexaedre ròmbic i un exemple de quadrat màgic. Amb l’apropament a l’obra de Pacioli es clarifiquen els conceptes d’ÀURIA i es descobrira la seua aplicació a la naturalesa (cristalls vegetals i animals) o a la producció humana en els diferents corrents creatius del món de la forma (enginyeria, arquitectura, art, disseny i artesania).

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

55 + = 59

Últimes notícies