HomeCulturaEl músic canareu Juan Antonio Serrano guanya el 3r premi de joves...

El músic canareu Juan Antonio Serrano guanya el 3r premi de joves compositors de la Fundació SGAE

El 33è concurs de joves compositors Francisco Guerrero Marín està organitzat conjuntament la Fundació SGAE i el Centro Nacional de Difusión Musical (CNDM). El premi porta el nom del compositor andalús de música artística i cinematogràfica, i està dotat amb un diploma acreditatiu i 15.000 euros.

Un dels professors del Conservatori Superior de Música “Salvador Seguí” de Castelló, al qual assistix el jove músic canareu Juan Antonio Serrano Luciano, el va animar a participar, novament per segona vegada, i això li ha valgut la tercera posició d’entre vint-i-nou participants. Ho ha fet amb ‘La sombra de Schwarzschild’, una composició pròpia que recull una estètica pròpia de final del segle XX i que està pensada per a un ensemble o conjunt de flauta, clarinet, percussió, acordió, violoncel, piano, violí i viola. El nom està inspirat en un dels físics més destacats que va estudiar els forats negres, temàtica sobre la qual gira la peça musical, tot i que el compositor assegura que hauria pogut escollir el nom de qualsevol dels altres experts en la matèria. El músic valora que el fet d’arribar a ser finalista del concurs ja és prou important, és un bon aparador i considera que l’estrena a Madrid i la publicació del CD és més important que el premi aconseguit.

Els premis es van lliurar a l’Auditorio 400 del Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía de Madrid, on la Bilbao Sinfonietta va interpretar les quatre obres guanyadores. José Luis Valdivia Arias es va imposar amb la seua obra ‘Arya’ per davant d’Adrian Mokanu i el canareu.

Jove promesa

En els últims sis anys, Serrano ha escrit una vintena de composicions, i actualment el jove compositor canareu està enllestint dos obres. La primera s’estrenarà al Festival de Música de Castelló al febrer, amb la Banda Municipal interpretant una de les seues peces. Al juny es presentarà l’altra obra, que barreja l’expressió corporal i la música, a Basilea, Suïssa. Això demostra que de la música es pot viure, i també de la composició, siga amb encàrrecs d’orquestres, component per a festivals o fent-se docent del conservatori.

Formació municipal

L’Escola Municipal de Música d’Alcanar (EMMA) va ser l’inici acadèmic musical de Juan Antonio amb només cinc anys, que s’iniciava en els estudis de saxo i piano als sis i s’incorporava a la Banda Municipal de Música d’Alcanar quan en tenia dotze. Paral·lelament, continuava estudiant música amb l’actual director de l’EMMA, Juanjo Villarroya.

En acabar el grau mitjà i el batxillerat, Juan Antonio va accedir al Conservatori Superior de Música Salvador Seguí de Castelló, on actualment cursa la modalitat de composició. A més, ha ampliat la seua formació amb cursos i seminaris de composició impartits per Bert Appermont, James Barnes, Ferrer Ferrán, José Manuel López i Carlos Fontcuberta.

Tot i que ara mateix descarta ser director de banda o d’orquestra, també ha realitzat cursos de direcció amb Carlos Garcés. Fa poc, ha participat en la residència de composició de les Coves de Vinromà a la Plana Alta, Castelló, guiat pel compositor i percussionista David Moliner. Juan Antonio Serrano té previst fer un màster en música contemporània i bandes sonores quan acabe la carrera de composició.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 21 = 22

Últimes notícies