HomeSocietatEl nou bisbe de Tortosa, Sergi Gordo, prendrà possessió de la diòcesi...

El nou bisbe de Tortosa, Sergi Gordo, prendrà possessió de la diòcesi el dissabte 9 de setembre

Malgrat les moltes especulacions que apuntaven al fet que el nou bisbe de Tortosa, amb seu vacant des de fa set mesos, podria encara demorar-se molt en el temps, este dijous 13 de juliol s’ha fet oficial el nomenament del substitut d’Enrique Benavent per part del Papa Francesc. Es tracta del fins ara bisbe auxiliar de Barcelona, Sergi Gordo Rodríguez. Una notícia que ha agafat per sorpresa pràcticament tothom per l’hermetisme amb el qual s’ha dut, un fet, per una altra part, bastant habitual a l’església.

En la salutació del bisbe Gordo en ocasió del seu nomenament com a bisbe de Tortosa, i llegida públicament per l’actual Administrador Diocesà, Josep Lluis Arin, ha agraït la confiança del Sant Pare per un càrrec que rep, ha dit, “amb temor i tremolor, molt conscient de les meves limitacions , i alhora amb joia i esperança”. Amb un innegable to d’humilitat ha continuat el seu escrit demanant als “estimats diocesans” poder aprendre d’ells, “conèixer-vos, escoltar-vos, fer meus els vostres goigs i esperances, tristeses i angoixes, endinsar-me en la vostra història”. Aquí ha tingut un record per als sants i beats de la diòcesi de Tortosa, nomenant a Sant Salvador d’Horta, Sant Francesc Gil de Frederic, Santa Maria Rosa Molas, Sant Enric d’Ossó, i els beats Jacint Orfanell, Pere Sans i Manuel Domingo Sol. Un altre detall a tenir en compte és la referència explícita als seus antecessors des de Ricard Maria Carles, que el va ordenar diaca, passant per Lluís Martínez Sistach, Xavier Salinas, Enrique Benavent i el fins ara administrador diocesà Josep Lluis Arin. Es dona la circumstància que Sergi Gordo es convertirà, després de seixanta anys, en el segon bisbe nascut a Catalunya que presidirà el Bisbat de Tortosa. L’últim va ser Martínez Sistach.

L’arribada del nou bisbe electe de Tortosa coincidirà amb el tram final de les festes en honor a la Mare de Déu de la Cinta, patrona de Tortosa, en concret el penúltim dia de la seua novena. Abans d’acomiadar-se “amb tot l’afecte i benedicció” Sergi Gordo recorda la lletra de l’Himne de la Cinta, perquè “ben aviat seré entre vosaltres com un tortosí més i amb goig el podrem cantar junts”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 2 =

Últimes notícies