HomeEducacióEl nou curs escolar 2019-2020 començarà amb 27.067 alumnes i una plantilla...

El nou curs escolar 2019-2020 començarà amb 27.067 alumnes i una plantilla de 2.382 docents a les Terres de l’Ebre

La directora territorial d’Educació de les Terres de l’Ebre, Montserrat Perelló, ha destacat en la presentació de les principals dades i novetats del nou curs escolar 2019-20 a les comarques ebrenques “l’increment en recursos i serveis que s’implementen enguany des del Departament, malgrat les restriccions pressupostàries del Govern, reforçant la formació especialitzada de la Formació Professional, l’atenció als estudiants en necessitats especials i també les dotacions en noves tecnologies per a l’aprenentatge” 

Aquest curs 2019-202 començarà el proper 12 de setembre i a les Terres de l’Ebre ho farà amb un total de 27.067 alumnes, 535 més que l’any passat, i amb una plantilla de 2.382 docents, 17 més que el curs 2018-19.

Entre les novetats del nou curs escolar 2019-2020 a les Terres de l’Ebre destaca un augment notable en l’oferta de formació professional, més especialitzada i seguint les necessitats del mapa territorial i que permet donar continuïtat en la formació de l’alumnat ebrenc al territori.

Així, s’implementen 6 nous cicles formatius de Grau Superior i Mitjà: 

  • Institut Montsià – CFGS Processos i qualitat en Indústries alimentàries
  • Institut Roquetes – CFGS Estilisme i Direcció de Perruqueria
  • Institut de l’Ebre i Esc. Art Dipta Tortosa – CFGS d’Arts Plàstiques i Disseny en  Modelisme i matriceria ceràmica
  • Institut Dertosa – CFGS Direcció de Serveis en Restauració
  • Institut Julio Antonio –  CFGS Animació d’activitats socioculturals i turístiques
  • Institut Alfacs – CFGM Manteniment d’Embarcacions d’Esbarjo

 

També destaquen els nous programes de formació i Inserció que s’impartiran a l’Institut Alfacs de la Ràpita, el d’Auxiliar en Manteniment d’Embarcacions esportives i d’Esbarjo, i a l’Institut Candelera, el d’Auxiliar d’Obres d’Interior i pintura.

S’amplien els Itineraris Formatius Específics (IFE) amb un nou curs a l’Institut de l’Ebre d’Auxiliar en Manteniment d’Instal·lacions Esportives i un nou Ensenyament Esportiu a

l’Institut Escola de Capacitació Nàuticopesquera de Catalunya de Vela en aparell fix i Vela en aparell lliure

I, a més a més, del pilotatge oferta simultània en 3 anys que impartiran Institut Julio Antonio i l’Escola d’Art de Móra la Nova que permetrà als estudiants obtenir la titulació de Batxillerat Artístic i el CFGM d’Arts Plàstiques i Disseny en Decoració ceràmica.

Entre les novetats també del nou curs destaca que enguany les Terres de l’Ebre compten amb un nou institut escola a l’Agustí Barberà d’Amposta i amb un nou Camp d’Aprenantge a la Reserva Natural de Sebes a Flix.

D’altra banda, pel que el Departament d’Educació ha dut a terme diverses obres de manteniment, rehabilitació i ampliació durant aquest 2019. Així s’han invertit 522.263€ en 21 actuacions, entre les quals destaca la rehabilitació i ampliació de l’Escola Sant Llàtzer (1a fase) a Tortosa; mentre que la segona fase, ja licitada, preveu una inversió de 386.471€ i es troba en licitació actualment.

La inversió més destacada són el més de 2’2 MEUR per a la rehabilitació i ampliació total de l’Escola Lluís Vinyes de Móra d’Ebre, unes obres que finalitzaran el proper 2020. I resta pendent d’adjudicar en breu la rehabilitació i ampliació de l’Escola de Mas de Barberans

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies