HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catEl nou hospital i la defensa de les nostres terres

El nou hospital i la defensa de les nostres terres

Finalment ha arribat el tan esperat anunci de la construcció del nou hospital a Tortosa, a més d’una ampliació a l’actual hospital Verge de la Cinta de 30 milions d’euros que es preveu estigui acabada al 2025, moment en què està prevista la licitació del nou hospital. Veurem si realment es compleix, però és un altre pas més en la lluita per les nostres terres.

Ara per ara, no podem més que alegrar-nos-en i celebrar-ho, tot i que tenim dubtes de com i quan es durà a terme. Des de Movem Tortosa, sempre hem defensat el nou hospital com una necessitat compartida per tota la ciutadania que marcarà un abans i un després al territori. Ara bé, els que sempre hem defensat el nou hospital, no podem més que esbossar un somriure en recordar els discursos dels que ara se’ns presenten com a garants del nou hospital, quan l’han negat reiteradament fins fa quatre dies, dient-nos que no hi havia consens o que érem populistes i demagogs per defensar-lo. Val la pena recórrer a l’hemeroteca per atorgar a cadascú el paper que mereix en la història.

No fa gaires dies Movem Tortosa va defensar al ple municipal la moció promoguda pel Col·legi de Metges i avalada per tots els col·legis professionals del territori que demanava la construcció d’aquest nou hospital de referència a les Terres de l’Ebre; moció que va rebre també el suport d’empresaris, sindicats, la Lliga contra el Càncer de les Terres de l’Ebre, entre d’altres. Tots els partits amb representació a l’Ajuntament hi van votar a favor, a excepció de la Sra. Roigé i del Sr. Faura, que amb els seus vots en contra, van tancar files amb els seus respectius partits i van girar l’esquena al territori, i es va rebutjar.

Ara bé, mentre aquests dos partits posaven pals a les rodes i ens deien de tot, jo mateix, com a diputat de Movem Terres de l’Ebre al Parlament, vaig impulsar la defensa del nou hospital al Parlament, fins i tot situant la seua construcció com a condició indispensable per a l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat i, també, presentant una moció sobre l’impuls i la dinamització de les Terres de l’Ebre, on la construcció del nou hospital va rebre el suport de tots els partits a excepció d’ERC. Quines coses! Roigé i Faura votant en contra del nou hospital a Tortosa, i la majoria dels partits catalans, a favor, al Parlament del nostre país!

Tanmateix, l’última negativa encara havia d’arribar dies mes tard, al ple de Tortosa del mes d’abril, quan Movem Tortosa vam presentar una moció reclamant la cessió dels terrenys per a la construcció del nou hospital per tal d’agilitzar els tràmits en què demanàvem que l’Ajuntament liderés i treballés activament per aconseguir fer possible la construcció del nou hospital. També en aquesta ocasió, tant l’ERC de Faura com l’equip de govern de la Sra. Roigé no hi van donar suport i ens van dir de tot.

Hi ha moltes coses que han fet canviar la posició sobre el nou hospital i l’ampliació de l’actual. Des del canvi de conseller, la nostra insistència, i sobretot, la força amb què ha nascut la Plataforma en Defensa pel Nou Hospital, que amb pocs mesos de vida ha recollit milers de firmes de la ciutadania. També, la insistència del Col·legi de Metges i dels facultatius de l’Hospital de Tortosa. Només tots aquests elements han fet canviar les coses, perquè si fos per alguns, ara per ara no hi hauria cap projecte de nou hospital i ens haguéssim conformat amb una ampliació faraònica de l’actual, que, de facto, hauria matat qualsevol nou hospital. Per tant, celebrem-ho, és una victòria de molta gent.

En definitiva, poc a poc anem avançant i aconseguint que la Generalitat no ens discrimini com a territori com ho estava fent, ja que presentava nous hospitals per tot Catalunya menys a les Terres de l’Ebre. Ara cal passar de la paraula als fets i l’Ajuntament ha de posar a disposició els terrenys, més enllà de les paraules. Ara bé, tinguem-ho clar, caldrà seguir lluitant i reclamant, des de tots els àmbits, per tal que aquest canvi de discurs sigui una realitat perquè no ens donin gat per llebre.

Jordi Jordan Farnos
Jordi Jordan Farnos
Alcalde de l'Ajuntament de Tortosa
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 65 = 73

Últimes notícies