HomeSocietatEl Parc Natural dels Ports impulsa actuacions urgents per reparar danys del...

El Parc Natural dels Ports impulsa actuacions urgents per reparar danys del temporal Gloria

El Parc Natural dels Ports ha dut a terme durant la setmana tasques urgents per a reparar els danys del temporal Gloria dins del seu àmbit. Els treballs més immediats s’han centrat en les zones més concorregudes, com són Els Estrets i el Toll del Vidre. Per això, s’ha prioritzat el restabliment de la circulació en les vies d’accés a aquests dos punts estratègics del parc.

En coordinació amb els ajuntaments afectats, s’hi han destinat tots els efectius disponibles del parc per restablir la normalitat quan abans. Concretament, les dues brigades del parc (Forestal Catalana), i s’hi ha afegit la brigada del Pla d’Ocupació de la Diputació de Tarragona. En total, més d’una desena de persones, distribuïdes en tres equips han actuat per alliberar i netejar els accessos des d’Arnes i Horta de Sant Joan al parc i a aquests punts. Les feines s’han centrat sobretot en la neteja de vegetació caiguda enmig de les vies, com ara branques i arbres, i la retirada de pedres de petites esllavissades caigudes als marges dels camins.

Els importants gruixos de neu acumulats dificulten la mobilitat de les brigades, i, a mesura que es pugui accedir a cotes més altes, s’analitzarà l’abast dels efectes del temporal en aquestes àrees i es prioritzaran nous punts on actuar, a les tres comarques del parc. Caldrà veure, doncs, possibles afectacions en itineraris i altres equipaments o infraestructures d’ús públic o de gestió.

L’objectiu és minimitzar les afectacions tant al sector agrícola i ramader com als habitants del parc i els seus visitants.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 45 = 55

Últimes notícies