HomeMedi AmbientEl parc Teodor González reforça el caràcter com a pulmó verd amb...

El parc Teodor González reforça el caràcter com a pulmó verd amb noves palmeres i diverses espècies vegetals

Els treballs que l’Ajuntament de Tortosa ha fet recentment al parc Teodor González continuen actualment amb una nova acció que vol seguir potenciant l’espai verd més important al centre de la ciutat. Concretament, s’hi estan efectuant tasques de plantació de diverses espècies vegetals, que en esta actuació se centren a l’àmbit i als parterres situats a l’entrada nord, entre el talús de l’antic traçat ferroviari i l’inici del passeig central.

En tota esta zona s’estan plantant 21 exemplars de palmera, 15 de jacaranda així com un gran volum d’espècies arbustives, vivaces i de floració. L’actuació permetrà contrarestar els efectes que va comportar al parc Teodor González la plaga de l’escarabat morrut, ja que les noves palmeres corresponen a una espècie més resistent a l’atac d’este insecte. En els últims anys, l’escarabat morrut ha afectat tot el llevant de la Península i ha provocat la mort de molts exemplars de palmera, també al parc de Tortosa.

Foto: Cedida

La plantació de nou arbrat i vegetació va acompanyada d’altres tasques complementàries, com la instal·lació de mobiliari urbà, la repintada del mur de l’antic traçat ferroviari, el reforçament de la il·luminació o la implementació d’una nova capa de sauló al passeig que connecta les escales del parc amb l’antic pont del ferrocarril. També preveu actuar a la font ubicada a l’entrada del parc, per tal de remarcar-ne el caràcter patrimonial.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha explicat que “estes actuacions continuen l’aposta d’este govern per a fer que la ciutat siga més bonica i més verda, amb més arbrat i amb més vegetació. Per això ara fem esta actuació potent al parc, que és el nostre pulmó més verd al centre de la ciutat“, ha destacat.

Foto: Cedida

En posteriors actuacions es continuaran els treballs de potenciació de la vegetació als parterres situats a l’àmbit del passeig central i també es durà a terme la reordenació de l’espai més pròxim a la Nau.

Anteriorment, també s’han dut a terme altres intervencions per a potenciar el conjunt del parc Teodor González. Entre estes, la instal·lació de la font monumental a un lloc destacat del passeig central així com la renovació del sistema de brolladors i la vegetació que l’envolta. També, l’aplicació d’un nou sòl de terra al passeig central i la renovació del drenatge; la renovació del parc infantil i la creació d’una nova àrea de lleure amb tirolina i altres elements; la reforma del llac vell, o l’adequació vegetal a l’àmbit més proper a l’antiga màquina del Carrilet, entre d’altres.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

85 + = 95

Últimes notícies