HomeSocietatEl Parlament aprova ajudar els productors de musclos del delta de l'Ebre...

El Parlament aprova ajudar els productors de musclos del delta de l’Ebre per les pèrdues causades per la calor

La Comissió d’Agricultura del Parlament ha aprovat per unanimitat una proposta de resolució instant el Govern a ajudar els productors de musclos del delta de l’Ebre davant les pèrdues ocasionades per l’increment de temperatura de l’aigua del mar. El text, presentat pel PSC i esmenat per ERC, acorda analitzar, conjuntament amb el sector, aquestes afectacions i impulsar ajuts existents o crear-ne de nous per als afectats. Segons l’exposició de motius, les empreses que treballen a les badies han hagut de fer front, arran l’episodi, a l’impacte econòmic per la mort de 178.000 quilos de musclo i de cria. Així, els ajuts han de servir per “garantir la viabilitat de futur” del sector, trobar solucions al problema i diversificar l’activitat.

La proposta de resolució també reclama prioritzar les inversions a les badies del Delta per donar resposta “als problemes estructurals” amb les partides d’inversió previstes als pressupostos de la Generalitat.

Els aqüicultors, segons recordaven els socialistes en l’exposició de motius, van haver d’invertir 1,15 milions d’euros en la compra de cries a l’estranger per tornar a sembrar. Un fet que, segons el PSC, no només va reduir “de forma dràstica els seus ingressos” sinó que compromet la seva “viabilitat de futur“.

L’impacte econòmic per a les empreses ha estat perniciós i, per tant, requeria una resposta efectiva per part de l’administració. S’ha d’assegurar la viabilitat d’un sector essencial per a l’economia del Delta i singular per a Catalunya“, ha declarat el diputat socialista al Parlament, Joaquim Paladella.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 3 =

Últimes notícies