HomeMedi AmbientEl Parlament demana que totes les instal路lacions esportives redueixin el consum d'aigua...

El Parlament demana que totes les instal路lacions esportives redueixin el consum d’aigua en un m铆nim del 25%

El Parlament ha instat el Govern a modificar el Pla Especial de Sequera (PES) per tal que les instal路lacions esportives -amb i sense piscina- redueixin el consum total d’aigua en un m铆nim del 25% durant les tres fases de l’emerg猫ncia per sequera. Es tracta d’una proposta de resoluci贸 transaccionada entre els grups de PSC i Junts -on ERC s’ha abstingut-, en el marc del ple monogr脿fic per sequera i canvi clim脿tic, que s’ha votat aquest dijous a la tarda al Parlament. D’altra banda, el ple ha rebutjat instar el Govern a definir el turisme com a sector espec铆fic, i a establir-ne restriccions concretes, d’acord amb una proposta de resoluci贸 d’En Com煤 Podem que no s’ha aprovat.

El text transaccionat entre PSC i Junts, aprovat al ple d’avui, inclou el reclam perqu猫 el Govern modifiqui el PES per tal que, l’apartat de mesures a adoptar per a reduir el consum d’aigua a les instal路lacions esportives, tingui un nou redactat. Els dos grups han proposat d’aquesta manera que les instal路lacions esportives, tinguin o no piscina, redueixin el consum total d’aigua almenys en un 25% durant l’emerg猫ncia per sequera.

I que, per assolir aquests nivells de reducci贸, puguin reduir la pressi贸 i la temperatura de l’aigua en aixetes i dutxes; reduir el temps de funcionament dels polsadors; el tancament de fins a un 15% de les dutxes disponibles; aix铆 com el tancament de les estacions d’aigua de les zones d’spa. Tamb茅 es recomanaria als usuaris que es dutxin a casa i no al centre esportiu.

El Parlament tamb茅 ha aprovat una proposta de resoluci贸 d’ERC que insta el Govern a assegurar un 煤s “racional i eficient” de l’aigua en activitats econ貌miques essencials com la pagesia. I revisar les restriccions previstes a les diferents fases del PES per garantir la sostenibilitat de la petita i mitjana pagesia; aix铆 com una nova convocat貌ria d’ajuts especials per millorar l’efici猫ncia dels canals de distribuci贸 d’aigua pel regadiu.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

4 + 4 =

脷ltimes not铆cies