HomeEnergiaEl Parlament diu 'NO' a les MATs privades de Forestalia, a proposta...

El Parlament diu ‘NO’ a les MATs privades de Forestalia, a proposta d’Esquerra Republicana

El Parlament ha expressat un ampli rebuig a les línies de molt alta tensió (MAT) de l’empresa privada Forestalia, a través d’una moció d’Esquerra Republicana. “No podem acceptar un projecte que ni correspon al model energètic català; ni respecta la veu dels veïns, veïnes i institucions; ni respon a l’interès general“, ha assegurat el diputat dels republicans Eugeni Villalbí. Ho ha fet davant d’una delegació del món local republicà que, des de diversos punts del país, s’ha desplaçat al Parlament per seguir el debat de la moció.

Davant d’això, el Parlament ha rebutjat les MATs de Forestalia amb el suport d’Esquerra, Junts, CUP i comuns mentre que el PSC s’ha abstingut en aquest punt i ha votat en contra d’exigir al govern de l’Estat lleialtat institucional amb les decisions del Govern, que en els casos d’aquestes MATs privades va emetre informes de biodiversitat desfavorables.

Em pregunto de què serveixen vostès a l’hora d’influenciar el model energètic que defensa el PSOE i plantar cara als oligopolis“, ha preguntat Villalbí als diputats socialistes davant d’unes MATs privades i d’evacuació, les de Forestalia, que recorrerien el país al llarg de 338 km i amb torres de més de 60 metres d’alçada. “Trinxa el territori i afecta 74 municipis i 13 comarques“, ha insistit el diputat.

El debat de la moció ha coincidit amb un ple específic sobre energies renovables en què el Parlament ha acordat, amb els vots d’una àmplia majoria parlamentària (Esquerra Republicana, PSC, Junts, CUP i comuns), dotar de més múscul L’Energètica. Així, l’hemicicle ha aprovat la proposta que Esquerra Republicana va registrar conjuntament amb CUP i comuns per enfortir l’empresa pública d’energia i pugui liderar la transició energètica a Catalunya.

De fet,els republicans han aprovat un total de vint-i-dos dels punts de les propostes de resolució del monogràfic, gairebé la seva totalitat. L’hemicicle ha donat llum verda a iniciatives destacades del grup parlamentari d’Esquerra Republicana, com destinar una part dels ingressos de l’impost sobre els grans vaixells a l’electrificació dels ports de la Generalitat o exigir a Endesa agilitzar la legalització d’instal·lacions d’autoconsum.

L’alcalde de Flix i president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Francesc Barbero, va seguir la sessió  parlamentària des de l’hemicicle, recordant que la comarca  ha expressat el seu rebuig a una de les MAT de Forestalia que travessa la comarca i que afecta els municipis d’Ascó, Móra d’Ebre i Garcia.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 5 =

Últimes notícies