HomePolíticaEl Parlament insta el Govern a construir un hospital a Tortosa en...

El Parlament insta el Govern a construir un hospital a Tortosa en una nova ubicació pels “greus problemes” de l’actual

El Parlament ha aprovat una moció que insta el Govern de la Generalitat a construir un nou hospital a Tortosa gestionat per l’ICS en una nova ubicació perquè “s’ajuste a les exigències actuals” i que “pose fi als greus problemes d’espais i accessibilitat” que té l’actual Hospital Verge de la Cinta.

El text reclama a Salut que actue “amb la major celeritat possible” i constata que és “urgent” i “no es pot ajornar més”. El punt s’ha aprovat amb el vot a favor de tots els grups i l’abstenció d’ERC.

La moció, a proposta dels comuns, però amb esmenes transaccionades amb la majoria de grups, també reclama que es convertisca l’estació de l’Aldea en una intermodal que connecte tots els serveis ferroviaris amb autobusos, petició que ha comptat amb el suport de tots els grups menys Vox, que s’hi ha abstingut. També s’ha demanat la redacció del projecte de desdoblament de l’Eix de l’Ebre a la C-12. Este darrer punt ha aprovat amb el suport de tota l’oposició i els vots en contra del Govern, que amb només 64 vots no ha pogut impedir que s’aprovés.

Un dels punts que s’ha aprovat per unanimitat és instar a resoldre les mancances estructurals de les línies R15 i R16, així com reclamar que els combois siguen els que corresponen a la mitja distància i no a un servei metropolità.

També es demana al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic que aprove “de forma immediata el pla per a la protecció del litoral del Delta”. Els grups han acordat demanar al Govern que impulse en el marc de l’Agenda Rural mesures que fomenten la fixació de la població al territori com els regadius, “que no signifiquen noves concessions d’aigua ni sobreexplotació hídriques”, entre altres.

Finalment, s’ha aprovat el punt de la moció que demana “agilitzar” els treballs de recuperació i dignificació dels espais de la Batalla de l’Ebre, especialment la rehabilitació del Poble Vell de Corbera d’Ebre i la retirada del monument franquista de Tortosa, i dotar-les de les partides pressupostàries necessàries. D’altra banda, s’ha denunciat que com a conseqüència de la sentència del TC no s’ha pogut desplegar la vegueria de les Terres de l’Ebre.

Durant el debat, el diputat dels comuns Jordi Jordan ha defensat que la seua moció busca que el territori tinga serveis públics infraestructures dignes i una millor protecció del medi ambient. Per la seua banda, la diputada de la CUP Laia Estrada ha remarcat que és imprescindible un nou hospital. També s’ha queixat que s’aprove la moció, però després no es faça efectiu el que es demana. En este punt ha carregat contra els grups de govern, que han presentat esmenes a la moció. Vostès governen, per què necessiten una moció per demanar-se a si mateixos coses que no estan fent?”, ha preguntat.

La diputada de Junts Irene Negre ha reclamat el nou hospital a Tortosa i ha dit que cal “una resposta necessària, urgent i inajornable per a un servei de qualitat”. Per la seua banda, la diputada d’ERC Maria Jesús Viñas ha dit que el seu grup donarà suport a la decisió conjunta del Departament de Salut i l’Ajuntament de Tortosa.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 9 = 12

Últimes notícies