HomeSense categoriaEl pastisser rapitenc Manel Alacid, reconegut amb el Diploma de Mestre Artesà...

El pastisser rapitenc Manel Alacid, reconegut amb el Diploma de Mestre Artesà Alimentari

MONTSIÀ // El rapitenc Manel Alacid, de la pastisseria Masdeu de la Ràpita, ha estat reconegut amb el Diploma de Mestre Artesà Alimentari. El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha atorgat enguany este diploma a un total de 25 persones, de les quals 10 són forners, 5 pastissers, 7 carnissers, cansaladers i xarcuters, dos xurrers, i un formatger; en reconeixement del mestratge excepcional amb el qual l’artesà exerceix el seu ofici, segons ha publicat el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

El DARP atorga aquest Diploma a les persones artesanes alimentàries que siguen proposades per les entitats de representació i de defensa dels interessos professionals dels artesans o a sol·licitud de les persones interessades. Este reconeixement s’atorga des de l’any 1987, i des d’aleshores s’ha lliurat més de 1.000 diplomes.

Es considera mestres artesans alimentaris aquells que compleixen uns determinats mèrits de creativitat i coneixements en el camp de l’artesania alimentària, han exercit com a artesans alimentaris durant un període mínim de 15 anys, i disposen del carnet d’artesà alimentari.

Per tant, l’atorgament del Diploma significa el reconeixement del mestratge excepcional amb el qual l’artesà exerceix el seu ofici, per la qual cosa només podrà ser atorgat a persones a les quals se’ls puga acreditar una llarga trajectòria professional reconeguda, domini tècnic del seu ofici, experiència, i mèrits de caràcter extraordinari en la pràctica de l’ofici.

El reconeixement de l’artesania alimentària contribueix a fomentar els valors econòmics, culturals i socials d’esta activitat a Catalunya, i a la preservació i la revaloració de les petites empreses familiars que elaboren productes agroalimentaris.

De forma complementària a estos diplomes, el DARP va crear l’any 2003 el Premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador, dotat amb 3.000 euros, per a guardonar l’esforç dels joves artesans alimentaris en la recuperació, la innovació, la diversificació, i el disseny de productes artesans. Pròximament, es preveu publicar la convocatòria de l’any 2020 d’aquest premi.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

65 + = 68

Últimes notícies