HomeEsportsEl Perelló haurà de jugar la promoció i el Jesús Catalònia es...

El Perelló haurà de jugar la promoció i el Jesús Catalònia es queda sense premi

El Perelló,tot i celebrar l’ascens fa dos setmanes amb l’empat al camp del Batea, haurà de jugar la promoció d’ascens a Segona Catalana davant el Montblanc després de confirmar-se el pitjor dels presagis, tal i com ha avançat avui el Setmanari l’Ebre.

De retruc, el Jesús Catalònia, que ahir amb el triomf davant el Santa Bàrbara celebrava la classificació per jugar la promoció, es queda a les portes i no podrà jugar-la.

Les suposicions fins ara eren que, amb la sanció que arrossega el Jesús i Maria, que no pot pujar de categoria, el segon i tercer classificat aconseguirien l’ascens i la promoció respectivament, atenent al redactat de l’apartat 208.2 del Reglament General de la Federació Catalana de Futbol, que indica que: “Sense perjudici del que disposa l’article anterior, si la vacant es produeix per impossibilitat d’ascens de l’equip que ha quedat campió, per disposició reglamentària o disciplinària, ocuparà la plaça l’equip classificat a continuació del mateix grup en què es produeixi tal circumstància”.

Malgrat això, fins ara era obviat per tots el punt anterior a aquest, el 208.1, que exposa clarament que: “Quan es produeixi una vacant en una categoria o divisió per motiu d’una retirada, fusió, absorció, descens d’un equip filial o per qualsevol altra circumstància, abans de formar-se el calendari, serà coberta, a través de l’Òrgan competent de la FCF, que resoldrà al respecte aplicant els següents criteris:

A) En qualsevol cas, tindrà més dret a romandre en la categoria o divisió de què es tracti qui, essent adscrit a la mateixa del que va provocar la vacant, l’hagués perdut per un descens no compensat segons els criteris de Territorialitat, malgrat el fet de no ésser situat en lloc de descens; corrent-se, si s’escau, successivament les escales.

B) Un cop exclosa la situació que preveu l’apartat anterior, gaudirà sempre de més dret el club amb millor classificació de la divisió o categoria immediatament inferior, sense perjudici del que disposa l’article 206.2, per als campionats formats per grups amb criteris geogràfics o de Territorialitat; corrent-se, si s’escau, successivament les escales”.

 

Atenent a això, el reglament beneficia en aquest cas a la Canonja, que evita el descens per compensació i passa a ocupar la plaça que el Jesús i Maria no pot ocupar a la Segona Catalana per la sanció que li impedeix ascendir. De retruc el Perelló ha de jugar la promoció com a segon classificat i el Jesús Catalònia es queda sense poder jugar-la sent tercer classificat, tal i com indica en aquest cas el pla de competició.

Tot hagués canviat si s’hagués confirmat la possibilitat que bona part dels equips implicats contemplaven, que el Jesús i Maria hagués estat segon classificat i el Perelló campió. D’haver-se produït aquest cas, el Perelló hagués aconseguit l’ascens directe com a campió i el Jesús Catalònia hagués jugat la promoció d’ascens com a tercer classificat davant la impossibilitat de que ho fes el Jesús i Maria, com ja se li havia comunicat fa poques setmanes mitjançant un comunicat enviat per la FCF.

El Perelló resta pendent ara del sorteig que determinarà l’ordre de l’eliminatòria de promoció d’ascens que jugarà aquest i el proper cap de setmana davant el Montblanc, segon classificat del grup 3r de Tercera Catalana.

Caldrà saber també si el Jesús Catalònia decideix presentar recurs davant el Tribunal Català de l’Esport i si també decidirà fer-ho o no el Perelló.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies