HomeEconomiaEl pla de reactivació socioeconòmica del Baix Ebre planteja un paquet de...

El pla de reactivació socioeconòmica del Baix Ebre planteja un paquet de 16 actuacions i 56 mesures per fer front a la crisi sanitària

El pla de reactivació socioeconòmica del Baix Ebre inclou un paquet de 16 actuacions i 56 mesures perquè la comarca faça front a les conseqüències laborals i socials de la crisi sanitària. Un conjunt d’actuacions a curt i mitjà termini amb un pressupost de 599.500 euros.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura i el vicepresident de l’ens Ivan Garcia, juntament amb l’equip tècnic redactor del projecte, l’han presentat avui públicament. “Una part del finançament ja està garantit, 210.000 euros, de fet hi ha mesures que ja s’estan implementant, mentre que per la resta buscarem el finançament per poder-les executar”, ha explicat Faura.

Pel que fa als objectius del pla se centren en la recuperació econòmica i l’impuls de l’activitat empresarial, així com el foment de l’ocupació de qualitat per totes les persones. I, en este sentit, es duran a terme actuacions per enfortir i fer més resilient el teixit empresarial; potenciar el turisme sostenible i la professionalització i formació. A més, totes les actuacions estan encaminades per l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

“Presentem un pla que combina accions destinades als problemes conjunturals i estructurals que la crisi ha accentuat. Unes accions que estan centrades a dinamitzar tres sectors que són estratègics: turístic, agroalimentari i manufacturer”, ha manifestat Faura.

Quant a les actuacions es concreten amb la Creació i dinamització de taules sectorials per a la reactivació, així es dinamitzarà la taula de reactivació turística i es crearan les taules del sector agroalimentari i de la indústria manufacturera.

També s’organitzaran trobades d’empreses per fer networking i xerrades temàtiques. Campanyes de promoció dels ODS i posada en marxa d’un servei d’acompanyament a les PIMES.

D’altra banda es potenciaran projectes d’economia circular i simbiosi industrial, la creació del navegador de l’oferta formativa amb l’objectiu de promocionar la en l’àmbit de la professionalització, i a creació d’un servei d’informació i assessorament sobre fonts de finançament la creació de l’oficina tècnica de turisme sostenible i cicloturisme de les Terres de l’Ebre

A més, també és duran a terme la realització de seminaris i xerrades i l’elaboració d’un catàleg digital de serveis i recursos per la digitalització empresarial al territori
També es pretén potenciar el consum d’energies renovables i l’autoconsum millorant l’eficiència energètica, reduint les emissions de carboni i potenciant models de mobilitat més sostenibles.

Es creara un projecte ocupacional de Suport, Empoderament i Requalificació per a l’Ocupació (SUPERO), un projecte de suport a l’ocupació de dones amb alta qualificació, i es millorara de l’oferta formativa del territori, també es creara d’un espai de treball per dissenyar i planificar l’oferta formativa, i també es realitzaran campanyes de promoció dels productes de Km0.

Finalment es duran a terme actuacions per atreure talent a través d’un servei d’informació general sobre el territori (Viure a l’Ebre); un servei d’orientació professional; promoció de les oportunitats laborals i una campanya de promoció per donar a conèixer el Baix Ebre i els avantatges de viure-hi.

El pla de reactivació socioeconòmica del Baix Ebre està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, finançat pel Servei Públic de treball Estatal i cofinançat en un 50% a través del Fons Social Europeu i ha estat elaborat per una consultoria externa i els dos tècnics de reactivació socioeconòmica del Consell Comarcal.

El pla parteix d’una diagnosi socioeconòmica i, en este sentit, s’ha observat com la pandèmia ha impactat sobre la situació econòmica, que ja presentava problemes estructurals d’envelliment de la població, elevada temporalitat en la contractació, bretxa de gènere en el mercat de treball i mà d’obra en baixa formació.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 6 =

Últimes notícies