HomeSense categoriaEl Ple Comarcal del Montsià aprova una moció pel finançament de l'escolarització...

El Ple Comarcal del Montsià aprova una moció pel finançament de l’escolarització d’1 a 3 anys

MONTSIÀ // La moció, presentada al ple ordinari del Consell Comarcal del Montsià pel grup comarcal Candidatura de Progrés, demana a la Generalitat que assumisca, a partir del curs vinent 2021-2022, el cost econòmic del personal de les llars d’infants rurals. Així com que complisca en la normativa vigent des de la corresponsabilitat entre l’administració educativa de la Generalitat i les administracions locals. 

La proposta ha estat aprovada per unanimitat amb l’esmena, que l’aplicació a Catalunya no vinga predeterminada per decisions finalistes del Ministeri i que el Departament d’Educació tinga capacitat de decisió, no només de gestió, proposada pel grup comarcal d’ERC. 

Durant el ple també s’ha aprovat per majoria la moció presentada per l’equip de govern, ERC, en suport a l’amnistia dels líders independentistes empresonats i exiliats. D’altra banda la moció presentada pel grup comarcal En Comú Guanyem per aturar l’intent d’un nou transvasament de l’Ebre al Baix Camp ha estat aprovada per unanimitat. 

Entre els punts aprovats durant la sessió plenària destaca l’aprovació de l’anunci de l’audiència a la ciutadania per a la modificació del ROC, el Reglament Orgànic Comarcal, en el que s’afegeix la possibilitat que les persones de la Corporació que gaudisquen del permís de maternitat o paternitat o patisquen una malaltia greu puguen assistir a les sessions d’òrgans col·legiats mitjançant videoconferència. 

També s’ha aprovat per unanimitat el Reglament regulador del servei de Transport adaptat a la comarca del Montsià. Així com la publicació de l’anunci informatiu previ de l’audiència a la ciutadania sobre l’elaboració de l’Ordenança Reguladora del Preu Públic del servei de transport adaptat a la comarca. Totes les persones afectades podran sol·licitar aportacions addicionals durant 20 dies hàbils d’ençà que es farà la publicació a la pàgina web. 

El ple també ha aprovat els costos de serveis del control de salubritat de plagues d’aquest 2021 i els costos del servei de salubritat pública, pel que fa al mosquit al Delta per a aquest 2021. 

Durant la sessió s’ha fet dació de compte de l’informe d’Intervenció sobre l’execució del primer trimestre del pressupost de 2021, de l’informe de morositat del primer trimestre de 2021 i del pla anual de control financer, entre altres.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

58 + = 67

Últimes notícies