HomeCulturaEl Deltebre Dansa cancel·lat definitivament per l'evolució de la pandèmia de la...

El Deltebre Dansa cancel·lat definitivament per l’evolució de la pandèmia de la COVID-19

L’evolució ascendent de casos COVID a Catalunya i especialment al municipi de Deltebre, sumat a la detecció de dos positius durant un dels cribratges protocol·laris establerts a l’equador del festival, ha portat l’organització del Deltebre Dansa ha cancel·lar definitivament el certamen, que ja s’havia reduït només per a professionals. La decisió s’ha pres de manera coordinada amb el Servei d’Epidemiologia de les Terres de l’Ebre, el Departament de Salut i l’Ajuntament de Deltebre.

Els testos entre els alumnes dels tallers professionals programats pel festival es van iniciar preventivament ahir dijous al vespre i han continuat aquest divendres al matí, coincidint amb la finalització de la primera setmana de classes. Els dos positius detectats han estat aïllats, seguint les indicacions dels agents COVID del Departament de Salut. Els seus contactes estrets també han estat degudament testejats i, de moment, tots han donat negatiu a la prova d’antígens.

La cancel·lació del festival ha estat una decisió difícil prendre, però l’organització ha volgut prioritzar la salut dels participants, dels professors, del personal i dels ciutadans de Deltebre. De fet, en aquesta mateixa línia fa justament una setmana es va decidir, a petició de l’Ajuntament de Deltebre, prescindir dels espectacles amb públic i dels tallers d’iniciació per evitar qualsevol interacció entre els participants i la ciutadania

Un protocol amb mesures estrictes

El certamen, que enguany arribava a la seva setzena edició, va començar dilluns passat i encara s’havia d’allargar una setmana més. Des del primer moment, el festival ha extremat les mesures anti-COVID adaptant els espais de formació i redimensionant el nombre de participants. També s’havien concentrat les opcions d’itineraris professionals de formació per tal de crear bombolles entre els participants.

L’ús de mascareta ha estat obligatori i els alumnes han passat un control de temperatura quatre cops al dia. A més, s’ha  habilitat un servei d’infermeria per a fer proves d’antígens i un servei de laboratori per a realització de PCRs. També cal recordar, que per poder participar als workshops PRO els ballarins van haver de presentar un dels següents documents: un PCR negatiu realitzat 72h abans de l’inici del festival; un test d’antígens; la prova que han passat la COVID-19 en els darrers sis mesos, o bé, la prova que han estat vacunats quinze dies abans de l’inici del festival.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

47 + = 53

Últimes notícies