HomePolíticaEl ple de l'ajuntament d'Amposta aprova per unanimitat el manifest contra el...

El ple de l’ajuntament d’Amposta aprova per unanimitat el manifest contra el transvasament a Santander

El ple del mes de juliol, celebrat de forma telemàtica dilluns 27 de juliol, va aprovar per unanimitat el manifest dels alcaldes i alcaldesses de les Terres de l’Ebre contra el transvasament d’aigua del riu Ebre a Santander. Es tracta d’un document presentant al Front Institucional de les Terres de l’Ebre, celebrat a Amposta el 13 de juliol i on van participar una vintena de representants de les institucions locals i comarcals del territori i representants de la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE).

En aquest document els i les representants institucionals es comprometen “a seguir minuciosament i oposar-se a l’aprovació de qualsevol detracció d’aigua que es realitze a la Conca Hidrogràfica de l’Ebre mentre no es tinga assegurada la pervivència física del Delta i el bon estat ecològic de l’aigua del tram final del riu al seu pas per les Terres de l’Ebre”. El document acaba demanant al Ministeri per a la Transició Ecològica, que és qui ha d’aprovar la sol·licitud de captació de 4,99 hm³ d’aigua feta per Cantàbria amb l’aval de la CHE, que “no autoritze l’esmentat transvasament i que implementen polítiques de gestió encaminades a preservar els valors ambientals de l’Ebre que facen possible un cabal ecològic real permetent l’arribada d’aigua i sediments per mantenir la integritat física del Delta de l’Ebre”.

El ple va acordar per unanimitat fixar les festes locals del 2021 el 24 de maig, coincidint per la Festa del Mercat a la Plaça, i el 7 de desembre, per Fires. També per unanimitat va aprovar cedir l’antiga oficina de Turisme d’Amposta, que actualment s’està restaurant a l’Associació ‘Amics del Camí de Sant Jaume’ per quinze anys per destinar-la a seu de l’associació i desenvolupament de les seues activitats: informació turística, desenvolupament d’activitats socials i culturals relacionades amb el riu Ebre i el Camí de Sant Jaume de l’Ebre i altres similars.

La plaça de la Festa i la Cultura dels Bous

Un altre dels punts de l’ordre del dia va ser l’aprovació, en aquest cas amb els vots a favor dels grups de Junts per Amposta, Som Amposta i Esquerra d’Amposta i l’abstenció del grup dels socialistes, de la nova denominació de la coneguda popularment rotonda del bou amb el nom de Plaça de la Festa i la Cultura del Bou. Tal com va explicar l’alcalde, Adam Tomàs, esta va ser la proposta de la Comissió del Nomènclator de la ciutat després que diverses penyes i colles relacionades amb el món dels bous sol·licitessen a l’Ajuntament donar nom a aquesta rotonda situada a l’Avinguda Aragonesa, cruïlla amb els carrers del professor Esteve Gálvez, Ramon Salas i d’Els Muntells. Dictaminada també a la Comissió Informativa Municipal de Projecció de la Ciutat, dilluns es va elevar al ple qui li va donar llum verda. La col·locació de la placa es farà en un acte simbòlic amb representants de les penyes el pròxim 8 d’agost.

El ple de dilluns també va portar a aprovació una moció de la Junta de Govern Local per presentar la proposta de moció de l’Associació ‘Tots som poble’ en relació amb la programació, promoció i finançament d’espectacles amb bous. Tal com explica l’alcalde, mentre no es modifique el Reglament Orgànic Municipal (ROM) per establir mecanismes perquè les entitats i la ciutadania puga presentar mocions al plenari de forma directa, serà la Junta de Govern Local qui presentarà estes mocions. Esta proposta, que demana que l’Ajuntament prenga un acord plenari per deixar de finançar, programar i promoure espectacles amb bous en qualsevol acte o festivitat que es realitze a Amposta, es va votar de forma individual. Així, hi van votar en contra 17 regidors i regidores (el de Junts per Amposta, els 2 de Som Amposta i 14 d’Esquerra d’Amposta) i 4 regidors i regidores (les dues regidores del Partit dels Socialistes i dos regidors d’Esquerra d’Amposta).

Al plenari també es van debatre altres mocions com les dues de Junts per Amposta Per la redacció i implantació d’un Pla de resiliència organitzacional i Per l’Establiment d’un Registre de Proveïdors d’Amposta, que van ser rebutjades (amb els vots a favor de JxA, PSC i Som Amposta i en contra d’Esquerra). També es va rebutjar la moció de Som Amposta de lluita contra el frau sobre un suposat cas d’una SL que no paga l’IBI i les escombraries (amb els vots a favor de Junts per Amposta i Som Amposta i els en contra dels socialistes i Esquerra d’Amposta). Finalment es va aprovar per unanimitat la moció del PSC perquè Els joves que migren sols, majors d’edat, puguen formar part dels voluntaris de protecció civil de la ciutat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 7 = 10

Últimes notícies