HomePolíticaEl ple de Tortosa aprova els preus públics per als espectacles de...

El ple de Tortosa aprova els preus públics per als espectacles de la nova temporada del teatre Felip Pedrell

El ple ordinari de juliol a l’Ajuntament de Tortosa ha dut a terme l’aprovació dels preus públics per als espectacles que configuraran la nova temporada del teatre auditori Felip Pedrell. Uns preus que mantenen els descomptes existents, del 10% per als titulars del carnet de la Xarxa Pública de Biblioteques; del 20%, per a les persones de 65 anys o més, persones aturades, titulars de carnets de família nombrosa o monoparental, socis del TR3SC, i grups d’entre 8 i 15 persones; i del 30% per a titulars del Carnet Jove, grups a partir de 16 persones, així com membres de la Banda Municipal de Música de Tortosa, i de l’alumnat de les escoles municipals de música i de teatre. Així mateix, es mantenen els preus de les entrades per als menors de 25 anys en 6 euros, per tal d’afavorir el seu accés a la cultura.

Al mateix ple també s’ha fet una modificació pressupostària per a dotar les partides corresponents a les accions definides pels pressupostos participatius d’enguany; s’han aprovat la transferència d’excessos de finançament d’una vintena d’actuacions, que es podran tornar a destinar a inversió, i s’ha fet l’aprovació i denegació de la bonificació de la quota tributària sobre l’impost de construccions, instal·lacions i obres a diverses actuacions. D’altra banda, s’ha oficialitzat el nom d’avinguda de la Diputació al tram de camí fins ara anomenat de la Sèquia, a la confluència amb la població de Roquetes.

A l’apartat de mocions, se n’ha debatut una presentada per les famílies afectades pel procés d’escolarització de P3 que no han pogut obtindre plaça al centre que havien sol·licitat. La moció, que demana que es puga garantir el dret de les famílies a escollir l’educació que volen per als seus fills i filles, ha comptat amb el suport de 825 persones i ha quedat aprovada per unanimitat de tots els grups municipals.

Pel que fa a la resta de mocions dels grups polítics, han quedat aprovades les dos de la CUP, per tal que l’Ajuntament siga part activa en diferents iniciatives antiracistes, i per l’aprovació del manifest de l’acord per l’amnistia i l’autodeterminació; les dos de Movem, per millorar de manera homogènia tots els parcs infantils de la ciutat, i per la millora del barri de Sant Llàtzer; i les dos d’Esquerra, per millorar l’accés al parc Teodor González i per la creació i participació per part del govern espanyol d’un fons de transició per a les zones nuclears catalanes. Per contra, les dos mocions de Ciutadans no han comptat amb els suports necessaris: per a la implementació d’un pla director de manteniment de voreres i rigoles, i per un pla de xoc de millora de la neteja i control de la població de coloms.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 2 =

Últimes notícies