HomeSocietatEl ple de Tortosa aprova l'elaboració d'un pla municipal de gestió de...

El ple de Tortosa aprova l’elaboració d’un pla municipal de gestió de les colònies controlades de gats

El ple de l’Ajuntament de Tortosa ha aprovat per unanimitat el pla municipal de gestió de les colònies controlades de gats. Un programa de gestió que preveu actuacions pels pròxims quatre anys, amb l’objectiu de procurar pel benestar dels animals i vetllar per la salut pública. Actualment, a Tortosa hi ha un total de 21 colònies controlades de gats autoritzades.

Disposar de programes de gestió de colònies controlades de gats és una obligatorietat per part dels ajuntaments en compliment de la llei 7/2023 de protecció dels drets i el benestar dels animals. Una llei que obri també la possibilitat que els ajuntaments estableixen mecanismes de col·laboració amb les entitats de protecció dels animals per al control adequat de les colònies. En aquest sentit, l’Ajuntament té un conveni de col·laboració amb l’entitat Progat per la gestió de les colònies controlades de gats. El programa municipal de gestió de colònies de gats també preveu dissenyar i executar campanyes de sensibilització sobre la realitat dels gats comunitaris.

D’altra banda, el ple ha aprovat la plurianualitat de l’obra de construcció de les dues llars d’infants municipals, que s’executaran entre 2024 i 2025, un 41,66% enguany i el 58,34% restant el 2025. En un altre ordre de coses, s’ha aprovat la determinació de les urbanitzacions, nuclis de població i edificacions afectades per la llei 5/2003 de mesures de prevenció d’incendis forestals en les urbanitzacions sense continuïtat immediata en la trama urbana, així com la delegació de competències en matèria de sanejament d’aigües urbanes al Consell Comarcal del Baix Ebre.

En la sessió plenària ha pres possessió de l’acta de regidora Selene Alberich Bosch (CUP) en substitució de Sergi Arnau.

Foto: Ajuntament de Tortosa

Finalment, en l’apartat de les mocions el ple ha aprovat la moció de Junts per Tortosa sobre el pagament a proveïdors a termini i per agilitzar els pagaments de les subvencions a clubs i entitats. La moció ha rebut els vots favorables de Junts i la CUP i l’abstenció de Movem Tortosa-PSC i Esquerra Republicana. També s’ha aprovat, en aquest cas per unamitat, la moció de Movem Tortosa-PSC i Esquerra en defensa de la dignitat i memòria d’Aurora Picornell, icona de la resistència republicana a Mallorca executada pel règim franquista, i de tots els represaliats i assassinats del franquisme davant dels atacs d’odi de l’extrema dreta.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 4 =

Últimes notícies