HomeSense categoriaEl ple de Tortosa aprova les subvencions de 400 euros a autònoms...

El ple de Tortosa aprova les subvencions de 400 euros a autònoms i empreses locals per fer front a la crisi de la covid-19

TORTOSA // El ple ordinari de juny a l’Ajuntament de Tortosa ha aprovat aquest dilluns les bases que regularan l’atorgament de subvencions directes als autònoms, sector comercial i empresarial del municipi. Aquestes ajudes volen afavorir la recuperació de les activitats econòmiques que es van veure directament afectades per l’ordre de confinament per la pandèmia de coronavirus.

Les subvencions preveuen una aportació de 400 euros a cada activitat, d’una partida que ascendeix a més de 350.000 euros. 

Aquestes ajudes van adreçades a activitats de l’àmbit comercial, educatiu, activitats d’hostaleria i restauració, turisme i altres addicionals, l’activitat de les quals va quedar suspesa presencialment o pel tancament al públic per l’entrada en vigor de l’estat d’alarma. Els conceptes subvencionables d’aquestes ajudes corresponen al lloguer o despeses hipotecàries associades a l’establiment comercial; les quotes d’autònoms i seguretat social a càrrec de l’empresa, en el cas de tindre assalariats; els interessos d’un préstec concedit en el marc de les ajudes de finançament en situació de la Covid-19; les despeses relacionades amb la digitalització del negoci per establir el comerç en línia o per adquirir equipament informàtic, entre d’altres; les despeses per a la protecció de la plantilla laboral i la clientel·la (mampares de protecció, EPIs,…); campanyes de màrqueting i publicitat en el període de l’estat d’alarma o posterior, o despeses de subministraments energètics i telecomunicacions. L’aprovació ha comptat amb els vots a favor dels grups del govern (Junts per Tortosa i el PSC) així com de Ciutadans, les abstencions de Movem Tortosa i ERC, i el vot contrari de la CUP. El ple es va tornar a celebrar com els anteriors de forma telemàtica.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 33 = 39

Últimes notícies