HomeSense categoriaVídeo · L’Arxiu de la Diputació de Tarragona comparteix imatges sobre la...

Vídeo · L’Arxiu de la Diputació de Tarragona comparteix imatges sobre la grip del 1918

TERRES DE L’EBRE //  L’Arxiu General de la Diputació de Tarragona se suma, un any més, a la celebració del Dia Internacional dels Arxius, que té lloc cada 9 de juny, però esta edició ho fa virtualment. Mitjançant un vídeo realitzat a partir d’imatges dels fons documental de l’Arxiu i del Museu d’Art Modern, i que podem visionar a les xarxes socials de la Diputació, ens permet consultar part del fons documental que custodia, i descobrir quina va ser la gestió de la grip de 1918 a la demarcació de Tarragona amb un vídeo compost per imatges d’aquests fons.

Durant aquell any, la coneguda com la ‘grip espanyola‘ va fer estralls entre la població, amb més de 1.600 persones mortes en poc més de tres mesos només a la demarcació de Tarragona. La Diputació de Tarragona va tenir un paper destacat en la gestió de la crisi sanitària. Al fons documental de l’Arxiu hi trobem documentació i imatges que ens ho narren. La Casa de la Beneficència de Tarragona, actual Palau de la Diputació, va ser un punt crític de l’epidèmia, ja que hi acollia infants sense família i persones grans sense recursos i es va convertir en un hospital improvisat. Les autoritats van establir plans i normes higièniques per pal·liar la malaltia i els seus durs efectes.

L’Arxiu General de la Diputació de Tarragona conserva un gran fons documental propi de la institució, així com partitures musicals de mossèn Salvador Ritort i Faus, fotografies històriques dels diferents municipis de la demarcació, publicacions i diaris antics i també informació de caire confidencial, com ho són els registres referents als nens i nenes acollits per la Beneficència entre 1843 i 1992. Consultar els fons de l’Arxiu General de la Diputació és una oportunitat per descobrir el valor d’este espai per a la memòria i la riquesa històrica i documental de la demarcació de Tarragona.

Està previst que a partir del 6 de juliol la seu de l’Arxiu de la Diputació, torne a obrir portes al públic, tot garantint les mesures higièniques i de distanciament que es determinen necessàries per a vetllar per la seguretat del personal i dels usuaris d’aquest servei. Tanmateix, tothom que ho desitge pot realitzar consultes i accedir als fons de l’Arxiu telemàticament mitjançant l’enviament d’una sol·licitud per correu postal o missatgeria al Registre, o bé amb la instància genèrica que hi ha a la Seu Electrònica de la Diputació.

 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 43 = 45

Últimes notícies