HomePolíticaEl ple de Tortosa aprovarà la creació del Consell de Participació Ciutadana...

El ple de Tortosa aprovarà la creació del Consell de Participació Ciutadana de la Gent Gran

El ple ordinari de l’Ajuntament de Tortosa del mes de març, que tindrà lloc dilluns que ve, aprovarà la creació del Consell sectorial de Participació Ciutadana de Gent Gran, així com la renovació de la composició dels diferents consells sectorials de participació: serveis socials, dones, LGTBI i salut. “Els consells de participació ciutadana són uns espais consultius que contribueixen i generen valor afegit a la presa de decisions. També són un punt de trobada entre entitats, ciutadania i Ajuntament per dialogar i debatre sobre temes d’interès“, ha explicat l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, que avui juntament amb la primera tinent d’alcaldia, Mar Lleixà i el segon tinent d’alcaldia, Víctor Grau, ha informat dels temes que es tractaran en la sessió plenària.

A Tortosa més d’un 20% de la població té més de 65 anys, un segment de la població important i des del govern municipal, que ja va crear la regidoria de Gent Gran, es considera necessari disposar d’un canal estructurat de participació ciutadana de les persones més grans. Pel que fa a la composició d’aquest consell de participació, que serà presidit per l’alcalde, inclourà un representant de cada grup municipal i de cadascuna de les següents entitats: Associació de Gent Gran i de l’Esplai del Temple; Associació de Gent Gran Tortosa l’Esplai; Casal Reguerenc de Jubilats i Pensionistes i Associació de Jubilats i Pensionistes de Bítem. Com a persones d’especial rellevància hi seran: Gràcia Garcia; Amanda Gisbert; Josep Borrell i Ramon Castells.

Quant al Consell de Participació Ciutadana de Serveis Socials quedarà format per representants de Càritas Interparroquial; Grup Esplai Blanquerna, Fundació Privada Tutelar de les Terres de l’Ebre i Atzavara Arrels. També hi haurà un representant de cada grup municipal i com a persones d’especial rellevància hi seran Francesca Gomis, Cinta Estrada, Agustí Adell i Jordi Bonilla.

També es renovarà el Consell de Participació Ciutadana de les Dones, que estarà integrat per l’Associació de Dones Barri del Roser, Associació de Dones la Unió, Associació de Dones de Jesús i Associació de Dones dels Reguers; un representant de cada grup municipal i quant a les persones d’especial rellevància seran Trini Lleixà, Sílvia Tejedor, Chaymae el Ouahi i Montse Castellà.

Pel que fa al Consell de Participació Ciutadana LTGBI, quedarà format per un representant de l’Associació Cultural i LGTBIQ+ Okay Productions; els representants dels grups polítics i com persones d’especial rellevància Natàlia Gabarró, Viqui Maigí, Alejandro Espuny i José Andreu. Finalment, també es renovarà el Consell de Participació Ciutadana de Salut, que inclourà representants de la Fundació de cardiopaties congènites; Associació de Celíacs; Associació de Familiars d’Alzheimer i la Lliga contra el Càncer; representants dels grups polítics i persones d’especial rellevància en l’àmbit sectorial de salut: Estrella Martínez, Pere Dalmau, Pau Margalef i Pere Genaró.

D’altra banda, el plenari aprovarà el conveni de col·laboració amb l’Agència de l’Habitatge, relatiu a l’oficina local d’habitatge. Aquesta setmana s’han començat a tramitar els ajuts al lloguer a les persones majors de 65 anys, uns ajuts que es poden sol·licitar fins al 27 de març.

Finalment, en l’apartat de mocions, es debatran tres mocions de suport al món de la pagesia catalana i una altra en relació amb el Dia Internacional de les Dones.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 7 =

Últimes notícies