HomeSense categoriaEl ple del Consell Comarcal del Baix Ebre reclama la millora del...

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre reclama la millora del servei ferroviari

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat, per unanimitat i a proposta de Presidència i del grup comarcal d’Esquerra Republicana, una moció que reclama una millora del servei ferroviari a les Terres de l’Ebre. Concretament, el ple de l’ens comarcal expressa el seu suport a la plataforma Trens Dignes, demana al ministeri de Foment el manteniment de les aturades de l’Euromed a l’estació de l’Aldea i a la conselleria de Territori i Sostenibilitat la bonificació de les tarifes, així com un increment del servei de tren tipus Avant, per garantir una connexió ràpida amb el Camp de Tarragona i Barcelona. 

La moció també exigeix mantenir la connectivitat de les estacions de l’Aldea i Ulldecona fins al nord de Castelló i València mitjançant els serveis regionals i l’alta velocitat; incrementar el servei a l’estació d’Ulldecona; inversions a la línia ferroviària R15 i la reobertura de les estacions de Móra la Nova, Ascó, Flix i Riba-roja d’Ebre. Finalment, el Consell Comarcal del Baix Ebre demana l’establiment de serveis ferroviaris puntuals i semidirectes entre la Ribera d’Ebre, el Camp de Tarragona i Barcelona.

D’altra banda, el ple del Consell ha aprovat una moció de Movem Terres de l’Ebre, amb el vot favorable de tots els grups excepte Junts per Catalunya, que insta el govern de la Generalitat a substituir la Taula de Mobilitat de les Terres de l’Ebre per l’Autoritat Territorial de Mobilitat de l’Ebre. La proposta també planteja la revisió i posada en marxa del pla director de mobilitat de les Terres de l’Ebre.

També a proposta del grup comarcal de Movem Terres de l’Ebre, el ple ha aprovat, per unanimitat, instar les administracions superiors a reactivar la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre i a emprendre de manera coordinada accions concretes i excepcionals d’acord amb la comunitat científica, la Plataforma en Defensa de l’Ebre i la Taula de Consens pel Delta, entre altres, per a protegir i aturar la regressió al Delta. La moció també reclama la revisió de la planificació hidrològica, la reversió progressiva del minitransvasament a Tarragona i un pla de gestió integral dels sediments de la conca de l’Ebre.

D’altra banda, el plenari ha aprovat la modificació dels estatuts de la societat Baix Ebre Innova per adequar-los a la normativa vigent. El consell d’administració estarà format per nou membres com a màxim i l’objecte social de la societat és fomentar i impulsar iniciatives, activitats i serveis d’actuacions generadores d’ocupació i d’activitat econòmica al Baix Ebre. “Més enllà de fomentar iniciatives i actuacions generadores d’ocupació i d’activitat econòmica, des de la societat Baix Ebre Innova divulgarem i impulsarem els petits productors agroalimentaris, amb producció de quilòmetre zero”, ha explicat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura.

Finalment, el conseller comarcal Joan Pere Gómez, de Junts per Catalunya, ha presentat avui la seua renúncia al càrrec per motius personals i professionals. Gómez serà substituït per la regidora de l’Ametlla de Mar, Eva del Amo.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

28 + = 37

Últimes notícies