HomeCulturaEl Museu Nacional d’Art de Catalunya exposa dos escultures de Julio Antonio

El Museu Nacional d’Art de Catalunya exposa dos escultures de Julio Antonio

Dos escultures emblemàtiques de l’artista de Móra d’Ebre Julio Antonio, considerat un dels grans renovadors de l’escultura moderna a l’Estat, s’exposen des de fa pocs dies al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), després d’un acord amb el Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT) que és el propietari de les peces.

Es tracta dels bronzes Venus Mediterrània (1912) i Autoretrat (1909). Pel que fa a la primera obra, s’incorpora al fons del Museu Nacional durant un període de 5 anys, prorrogable fins a un termini màxim total de 10 anys. I quant a l’autoretrat, es tracta d’un préstec temporal amb una durada d’un any amb motiu de la commemoració, l’any 2019, del centenari de la mort de l’artista.

L’exposició d’estes dos obres al Museu Nacional s’emmarca en el projecte de difusió de l’artista de Móra d’Ebre amb motiu del centenari de la seua mort, una efemèride que ja va motivar la celebració de diferents activitats sobre la seua figura i obra al llarg de l’any passat.

Esta commemoració esdevé una nova mirada revisada de l’artista des de la contemporaneïtat, i no només pel que respecta a la demarcació de Tarragona, sinó també a tot Catalunya. La presència de l’obra de Julio Antonio a les sales del Museu Nacional és un fet destacable, ja que el museu és testimoni de l’art català des de l’època medieval fins a final del segle xx.

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

22 + = 28

Últimes notícies