HomeSense categoriaEl president Torra anuncia a Vinebre un "pla de xoc de totes...

El president Torra anuncia a Vinebre un “pla de xoc de totes les administracions per donar resposta al territori afectat pel foc”

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat aquest migdia un “pla de xoc” per donar “una resposta conjunta de totes les administracions” als territoris afectats pel foc a la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià. El cap de l’Executiu ha explicat que  la Conselleria de la Presidència “coordinarà tots els departaments de la Generalitat, les diputacions implicades i la delegació de l’estat espanyol” en aquesta acció conjunta.

El president ha fet aquestes declaracions després de reunir-se al centre de comandament de Vinebre amb els alcaldes dels vuit municipis que s’hi han vist afectats. En la reunió han acompanyat el president la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, i els delegats de la Generalitat a les Terres de l’Ebre i a Lleida, Xavier Pallarés i Ramon Farré.

Quim Torra ha assenyalat que a la reunió d’avui s’han plantejat els passos a seguir i “hem decidit que, des del punt de vista del territori, dels alcaldes i alcaldesses, es faci el diagnòstic amb tot el detall de quins son els danys i quins han estat els prejudicis causats pel foc”. Durant la trobada s’ha acordat que dissabte vinent, 6 de juliol, tindrà lloc una reunió a Flix amb els alcaldes i els responsables de totes les administracions implicades per tal “d’avançar en el que ha de ser aquest pla de xoc i donar resposta a tot el que ha passat durant aquest foc”.

El cap del Govern ha insistit a expressar el seu agraïment a tots els professionals que hi estan treballant “pel seu treball extraordinari” que ha qualificat d’“heroic”. També ha donat les gràcies a tota la ciutadania pel seu comportament i ha demanat que “no es baixi la guàrdia”.

 

Durant la compareixença informativa, la consellera de la Presidència ha subratllat la importància de “gestionar la post emergència, per tal que el territori recuperi la normalitat al més aviat possible”. Ha posat en relleu que els municipis afectats “tindran la Generalitat al seu costat” i ha anunciat que “aquesta mateixa setmana ens coordinarem amb totes aquelles conselleries que d’alguna manera tenen àmbit d’actuació pel que fa  a la gestió d’aquesta post emergència”.

Meritxell Budó ha afegit que “treballarem conjuntament perquè dissabte vinent, quan tinguem tot aquest treball de diagnosi fet, puguem posar sobre la taula quina ha de ser l’actuació que mes ens convé”. “Hem de veure si hem d’aplicar, en termes mèdics, microcirurgia o be hem de fer un tractament mes genèric a tot el territori afectat per l’incendi”, ha conclòs.

Per la seva part, l’alcalde de Flix, Francesc Barbero, ha assegurat que “des dels ajuntaments afectats avui estem esperançats d’aquesta ràpida posada en funcionament d’un pla de xoc, d’una reunió per coordinar esforços entre totes les administracions”. “Ens hem emplaçat a ser-hi el proper dissabte totes les administracions implicades a Flix i traslladar les necessitats que rescabalem durant aquesta setmana”, ha afegit. També ha fet notar que “s’ha parlat de possibles declaracions de zones catastròfiques, però no necessàriament ha de ser aquesta la figura. Estem oberts a qualsevol pla, a qualsevol actuació que acabi configurant les solucions que volem per al nostre territori”.

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 2 =

Últimes notícies