HomeEconomiaEl pressupost del Consell Comarcal del Baix Ebre serà de 23,7...

El pressupost del Consell Comarcal del Baix Ebre serà de 23,7 milions d’euros el 2023

El pressupost del Consell Comarcal del Baix Ebre per a l’exercici 2023 serà de 23.754.330,94 euros, el que significa un increment del 10,5% respecte de l’exercici 2022.

Un pressupost que divendres es debatrà en sessió plenària i que el conseller comarcal d’Hisenda, Jordi Gaseni; el vicepresident segon del Consell, Francesc Vallespí i el president de l’ens, Xavier Faura, han presentat avui en roda de premsa.

“Portarem al ple de divendres una proposta de pressupost consensuada entre Esquerra Republicana i Movem, encara que tenim la majoria suficient per a aprovar-lo ens hem reunit amb els grups de l’oposició i hem incorporat les seues propostes”, ha manifestat Faura, que ha destacat també que des del 2019, quan va accedir a la presidència del Consell Comarcal el pressupost de l’ens s’ha incrementat en 6,5 milions d’euros. “L’increment del pressupost respon a un major esforç per aconseguir incrementar les transferències per part d’altres administracions”, ha dit Faura.

Al pressupost comarcal cal afegir el pressupost de la societat Baix Ebre Innova, que serà de 306.974 euros; el del Consorci pel Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià (BEMO), organisme adscrit al Consell, que puja un total de 202.388,14 euros i el del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE), també adscrit al Baix Ebre, de 19.707.522,86 euros. Així el pressupost consolidat és de 43,8 milions d’euros.

Pel que fa als ingressos, la partida més important és la de transferències corrents, que puja un total de 21.066.402,32 euros, amb un increment del 14% respecte enguany. En aquest capítol s’inclou el contracte programa de Drets Socials que incorpora noves figures tècniques: un tècnic/a d’envelliment; un/a psicòleg; un/a jurista; la recuperació de la figura dels dinamitzadors cívics; el contracte programa del departament d’Igualtat i Feminismes, que inclou un/a tècnic/a SIAD a jornada sencera i un/a auxiliar administratiu a mitja jornada.

En relació amb el pressupost de despeses, el capítol de despeses corrents amb una partida de 12.170.489,50 euros, la qual cosa significa un increment del 8,27% i les de personal amb una partida de 7.381.019,06 euros i un augment del 18,97%, són les més importants. “Es tracta d’uns comptes expansius, equilibrats i que compleixen l’objectiu d’estabilitat i la regla de la despesa”, ha detallat Gaseni.

Quant a les inversions previstes en el pressupost de 2023 impliquen un cost de 2.450.367,66 euros i se centren en l’àrea de sanejament. Així s’inclou la finalització de l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) de Tivenys (934.740,55 euros), millores de les EDAR (738.895,13 euros); el projecte de remodelació de l’emissari
submarí de l’Ametlla de Mar (107.500 euros); el projecte d’ampliació de l’EDAR del nucli urbà de l’Ametlla (105.015,43 euros); inversions en equipaments turístics (165.072,04 euros); l’adquisició d’un vehicle per al servei de transport adaptat (137.483 euros) i la compra d’un vehicle elèctric (38.000 euros).

Per la seua banda, el vicepresident del Consell Comarcal del Baix Ebre, Francesc Vallespí ha destacat que una de les prioritats del govern comarcal és convertir el Baix Ebre en un exemple de destinació turística sostenible. I, en aquest sentit, Vallespí ha explicat que es continuarà invertint en el manteniment del Camí Natural Via Verda de la Val de Zafan, un actiu turístic que atreu anualment més de 300.000 usuaris i la Via Verda del Carrilet de la Cava. “Instal·larem mobiliari urbà al tram comprès entre Tortosa i Roquetes, on enguany hem executat el projecte d’il·luminació”, ha dit Vallespí.

Amb l’objectiu d’afavorir la mobilitat sostenible s’adquirirà el tercer vehicle elèctric que es posarà a disposició dels treballadors públics, una mesura que redueix la contaminació ambiental i les emissions de CO₂ i genera un estalvi econòmic a tots els municipis de la comarca.

Finalment, Faura ha destacat que el pressupost prioritza les polítiques socials que milloren la qualitat de vida de les persones, activa els recursos necessaris perquè el Baix Ebre puga fer front a les conseqüències de la crisi energètica; promou l’ocupació, la dinamització econòmica i la transició energètica.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 41 = 45

Últimes notícies