HomePolíticaJunts acusa ERC de fer "filibusterisme" per ajornar el debat de la...

Junts acusa ERC de fer “filibusterisme” per ajornar el debat de la proposta del PSC sobre el Fons Nuclear

La portaveu del grup parlamentari de Junts, Mònica Sales, ha acusat ERC de fer “filibusterisme” per haver portat al Consell de Garanties Estatutàries la proposició de llei presentada pel PSC per modificar i ampliar el Fons de Transició Nuclear.

Això suposarà l’ajornament del seu debat –aquest dimecres s’havia de votar la lectura única de la proposició- fins que l’organisme emeti un dictamen. “És una maniobra parlamentària que perjudica i atura els recursos econòmics pel sud de Catalunya i per a les Terres de l’Ebre“, ha lamentat Sales. Segons la portaveu, Junts tenia preparades una sèrie d’esmenes “pensant en el territori” que ja ara també queden parades.

Els republicans, que demanen al PSC una rectificació, argumenten que la modificació vulnera articles de l’Estatut i “ataca” el marc competencial de la Generalitat incorporant com a receptors de fons quatre municipis de l’Aragó. Retreuen també que la proposta d’ampliació impediria que els municipis més propers a les centrals es beneficiïn prioritàriament d’ajuts per mantenir l’activitat industrial un cop tanquin les nuclears.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 80 = 82

Últimes notícies