HomeEconomiaEl pressupost del Consell Comarcal del Baix Ebre supera els 21 milions...

El pressupost del Consell Comarcal del Baix Ebre supera els 21 milions d’euros

El pressupost consolidat del Consell Comarcal del Baix Ebre per a l’exercici 2022 serà de 21.719.190,74 euros, el que significa un increment del 9,21% respecte de l’exercici 2021.

Un pressupost que divendres es debatrà en sessió plenària i que el conseller comarcal d’Afers Interns i Recursos Humans, Jordi Forné; el vicepresident segon del Consell, Francesc Vallespí i el president de l’ens, Xavier Faura, han presentat avui en roda de premsa. “Presentem un pressupost expansiu, pactat entre els dos socis de govern i que incorpora propostes dels grups de l’oposició amb qui ens hem reunit per consensuar el pressupost comarcal”, ha manifestat Faura.

Al pressupost comarcal cal afegir el pressupost del Consorci pel Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià (BEMO), organisme adscrit al Consell, que puja un total de 197.550,91 euros. De tal manera que el pressupost comarcal s’acostarà als 22 milions d’euros. “Si comparem aquest pressupost amb el del 2019, l’increment ha estat de prop del 28%”, ha dit Faura.

Pel que fa als ingressos, la partida més important és la de transferències corrents, que puja un total de 18.859.018,24 euros, amb un increment del 4,63% respecte enguany i que correspon a la prestació de les competències delegades, sobretot per part de la Generalitat i els ajuntaments, segons ha detallat el conseller comarcal d’Hisenda. En este capítol s’inclou l’addenda del departament d’Educació, el sanejament, el fons de cooperació de la direcció general de l’Administració Local, el contracte programa de serveis socials i programes del Servei d’Ocupació de Catalunya, entre altres.

També s’incrementa el capítol de transferències de capital, en este cas un 55,86%% i puja un total de 2.295.172,50 euros. Pel que fa al pressupost d’inversions creixerà un 55,14% amb un volum de 2.866.172,50 euros. “El pressupost que portarem a debat al ple és un pressupost equilibrat que compleix l’objectiu d’estabilitat pressupostària i la regla de la despesa”, ha assenyalat Forné.

Entre les principals inversions que el Consell Comarcal del Baix Ebre executarà el 2022 s’inclou la remodelació de l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) de Tivenys (1.110.497,39 euros); l’execució de les obres de sanejament a Vinallop (557.171 euros), la millora de les EDAR (481.503,51 euros) i la millora de l’eficiència energètica a la seu comarcal (500.000 euros).

Per la seua banda, el vicepresident del Consell Comarcal del Baix Ebre ha destacat d’entre les inversions que es duran a terme l’any que ve els 121.000 euros que es destinaran a l’asfaltat de diversos trams del Camí Natural Via Verda de la Val de Zafán, un actiu turístic que anualment atreu més de 300.000 visitants. “Seguim treballant per fomentar el turisme al Baix Ebre i convertir la comarca en una destinació cicloturística de referència i, per això, és necessari un bon manteniment del tram que ja tenim operatiu i que és molt utilitzat”, ha explicat el vicepresident i conseller comarcal de Turisme.

Vallespí ha recordat que abans que acabe l’any s’adjudicarà la instal·lació d’enllumenat a la Via Verda de la Val de Zafán, al tram comprès entre Tortosa i Roquetes. Una actuació que tindrà un cost de 185.000 euros i que facilitarà que aquesta via cicloturística també sigui una via de comunicació entre els dos municipis veïns quan es fa fosc.

Quant a la millora de l’eficiència energètica de l’edifici comarcal, està pressupostada en 500.000 euros i serà subvencionada pel Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC).

Actualment, al sostre del Consell hi ha instal·lades plaques solars, una instal·lació fotovoltaica que s’adequarà per optimitzar-ne l’eficiència. També es renovarà el sistema de climatització de l’edifici comarcal; es substituiran els punts de llum que encara no s’hagin canviat per plafons de LED i es milloraran els tancaments exteriors per millorar-ne l’estanquitat, entre altres actuacions.

El pressupost comarcal de 2022 també inclou un increment de les despeses de personal, que pujaran a 6,2 milions d’euros. Un augment que és conseqüència de la valoració de llocs de treball del Consell Comarcal, que ha comportat una actualització de la massa salarial, que ha estat pactada amb els representants dels treballadors.

D’altra banda, el pressupost de la societat mercantil Baix Ebre Innova serà de 237.568,06 euros. Aquesta societat presta el servei de viver d’empreses, centre de negocis i formació ocupacional.

Finalment, Faura ha destacat que el pressupost contribuirà a la millora de la qualitat de vida dels veïns i veïnes de la comarca, amb un pla de reactivació socioeconòmica que inclou cinquanta-sis mesures per fer front a l’impacte de la Covid-19; polítiques socials per l’equitat i justícia social i polítiques que redueixen l’impacte del canvi climàtic i garanteixen l’assoliment dels ODS fixats en l’Agenda 2030.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

63 + = 66

Últimes notícies