HomePolíticaEl pressupost per al 2022 destina 675.000 € a millorar la via...

El pressupost per al 2022 destina 675.000 € a millorar la via pública i per a la supressió de barreres arquitectòniques

El govern de Tortosa lliura al llarg d’esta setmana tota la informació dels capítols del projecte de pressupost municipal del 2022 als diferents grups. D’esta manera, les diferents formacions amb representació a l’Ajuntament disposaran de tota la informació de la proposta de comptes, abans de portar-los al plenari. Mentrestant, el govern ha iniciat ja una nova ronda de contactes amb els portaveus per tal de cercar acords que facen possible l’aprovació del pressupost.

Este dimarts, el tinent d’alcalde d’Hisenda, Fernando Saporta, ha detallat més aspectes que s’inclouen al pressupost. D’una banda, ha recordat que es tracta d’uns pressupostos “tècnics“, fet que suposa que només actualitzen les partides a la situació actual. Això ha de permetre deixar enrera el pressupost del 2019, que s’ha anat prorrogant, i que incorpora partides que res tenen a veure amb les necessitats del 2022.

Saporta ha recordat que el pressupost deixa al marge les inversions en grans obres “expressament, per a evitar divergències amb la resta de grups“, i ha detallat, a preguntes dels periodistes, que la previsió de construir un pavelló als Josepets no s’inclou al pressupost de Tortosa per al 2022, ja que es planteja amb l’aportació d’1,5 M€ que arribaran a través dels pressupostos generals de l’Estat.

El tinent d’alcalde d’Hisenda també ha recordat que “sense un nou pressupost, l’Ajuntament no podrà utilitzar l’aportació addicional, de més d’1,2 milions, que ens arribaran per la participació en els tributs de l’Estat“, així com tampoc les aportacions addicionals per impostos com l’ICIO o l’IAE. En total, “un important volum de recursos que, si no s’aprova el pressupost, quedaran immobilitzats i no podrem destinar a serveis per a la ciutadania de Tortosa“, ha matisat.

Fernando Saporta ha desgranat alguns aspectes del pressupost. Com ara que el capítol d’inversions contempla una important partida, de 550.000 euros, per a seguir actuant a la via pública en voreres i asfaltatge. A més a més, s’ha creat una partida específica, de 125.000 euros, per continuar suprimint barreres arquitectòniques al llarg de tota la ciutat. També s’inclou l’increment del 25% dels fons que es destinen als pressupostos participatius, per la qual cosa passaria dels 200.000 euros actuals a 250.000 euros.

Paral·lelament, el regidor ha concretat que el pressupost també destina una partida per a iniciar la redacció del nou Pla de mobilitat de Tortosa, que haurà de concretar les necessitats “actuals i futures” de la ciutat en esta matèria.

La reducció de l’endeutament és un altre factor destacat, segons ha manifestat el regidor d’Hisenda: l’Ajuntament treballa amb la previsió d’amortitzar al llarg de l’any com a mínim 3,8 M€ en préstecs. “Feia anys que l’Ajuntament de Tortosa no tenia tan poc endeutament com ara“, ha subratllat Saporta.

Per tot plegat ha insistit que és “molt important” que puguem tirar endavant els comptes per a l’any que ve, i ha estès la mà a fer “totes les reunions que siguen necessàries” amb els grups de l’oposició per a que en faciliten l’aprovació.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

62 + = 71

Últimes notícies