HomeHistòriaArqueologiaEl prestigiós arqueòleg Eudald Carbonell visita aquest dijous Ulldecona

El prestigiós arqueòleg Eudald Carbonell visita aquest dijous Ulldecona

El codirector del jaciment d’Atapuerca, Eudald Carbonell, visitarà Ulldecona aquest dijous, 2 de març. Pel matí farà un recorregut per les oliveres mil·lenàries de l’Arión i, com a final de la jornada, a les 18.30 a l’Oficina de Turisme, pronunciarà una conferència sobre “El futur de la Humanitat”, títol del seu últim llibre. Carbonell estarà acompanyat per l’alcaldessa del municipi, Núria Ventura, per responsables de la Mancomunitat de la Taula del Sénia, i per l’advocat tarragoní Paco Zapater, ambaixador de les oliveres mil·lenàries i coordinador de la visita.

Eudald Carbonell Roura és arqueòleg i llicenciat en filosofia i lletres per la Universitat Autònoma de Barcelona (1976). Segons la seva biografia, es doctorà en geologia del Quaternari a la Universitat Pierre et Marie Curie Paris VI (1986) i en geografia i història a la Universitat de Barcelona (1988). Col·laborador del Consell Superior d’Investigacions Científiques, el 1988 s’incorporà com a professor a la Universitat Rovira i Virgili (fins el 1991), delegació de la Universitat de Barcelona a Tarragona, d’on és catedràtic de prehistòria des del 1999. Des d’aquesta institució impulsà un equip de recerca interdisciplinari que es materialitzà en la creació de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) l’any 2004, que dirigí fins el 2015. Ha dut a terme nombroses excavacions en jaciments europeus i africans, entre les quals destaquen les d’Atapuerca, des del 1978, sota la direcció d’Emiliano Aguirre, a qui succeí el 1991 conjuntament amb José María Bermúdez de Castro i Juan Luis Arsuaga, i la de l’abric Romaní, que dirigeix des del 1983.

Les seves fites científiques més destacades són la creació d’un sistema d’anàlisi de la tecnologia prehistòrica denominat “sistema lògic-analític” i els seus estudis sobre els antics assentaments de la península Ibèrica. Aquestes línies de treball el van portar a desenvolupar un programa d’investigació multidisciplinari a la serra d’Atapuerca (Burgos), que inicialment va ser liderat pel professor Emiliano Aguirre.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

70 + = 80

Últimes notícies