HomeCulturaEl programa 'Aula al Pati' explora nous usos del Parc dels Xiribecs...

El programa ‘Aula al Pati’ explora nous usos del Parc dels Xiribecs d’Amposta

El programa L’Aula al Pati, que enguany porta per títol ‘Conviure al parc’, encara la seu recta final. El projecte participatiu impulsat per Lo Pati Centre d’Art de les Terres de l’Ebre i coordinat per l’artista ampostí Alfred Porres ha tingut com a objectiu instal·lar una senyalística al parc dels Xiribecs d’Amposta que en regule l’ús, no des de la prohibició sinó des de la proposició.

Així, a través d’una butlleta de participació i de diverses urnes disperses per la població, durant tot el mes de setembre els ciutadans han pogut fer propostes per explorar nous usos en les diverses zones del parc (usos lúdics, engrescadors i, al mateix temps, respectuosos amb altres ocupacions). “No és qüestió de transformar materialment el lloc sinó de donar-li un nou significat i un nou valor a través de com l’usem i l’ocupem”, explica Porres.

El procés participatiu s’allargarà encara uns dies fins a acabar el mes; i culminarà aquest dissabte 1 d’octubre a partir de les 11.00 h en una jornada al Parc dels Xiribecs plena d’activitats per a tots els públics.

Totes les activitats programades són exemples de maneres d’usar el parc de forma respectuosa i aprofitant les característiques de l’espai i els materials disponibles. Tot i que són activitats dutes a terme per professionals o experts i, per tant, funcionen com a espectacle, l’esperit de la jornada és participatiu. La jornada, que és la culminació del procés participatiu realitzat al llarg del mes de setembre, clourà amb un vermut amb música a càrrec de DJ Priscila, on els usuaris del parc encara podran presentar les seues propostes per a definir la senyalística d’usos possibles del parc.

El projecte Conviure al Parc de L’Aula al Pati està basat en Playful Commons Project, dels artistes Jennifer AksuGilly Karjevsky i Sebastian Quack que explora noves llicències per a l’ús lúdic dels espais públics, a partir de les possibilitats obertes per les llicències Creative Commons, les pràctiques de disseny de joc urbans i la pràctica espacial participativa.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 52 = 57

Últimes notícies