HomePolíticaEl PSC confia en Jordi Pérez per a frenar la davallada de...

El PSC confia en Jordi Pérez per a frenar la davallada de vots a Amposta

L’únic alcalde socialista va ser Josep Maria Simó Huguet, del 1983 al 1987.

 

A les darreres eleccions municipals a Amposta, el PSC va ser l’únic partit sense sorpreses: Esquerra va reforçar la majoria absoluta que ja tenia, i passava d’onze regidors a setze, amb gairebé dos mil vots més, de 4.400 a 6.102; Som Amposta va créixer respecte als seus inicis com a Plataforma per Catalunya, d’un edil amb 572 vots a dos amb 1.077, i passava a ser la segona força política més votada quan el 2015 era la quarta. Això feia caure Junts, de la segona posició amb 2.738 vots i set regidors, encara com a CiU, a un únic representant amb 753 vots als darrers comicis. Així, el PSC, tot i que passava de 1.110 vots a 860, mantenia dos regidors.

Amb esta situació i anys de lleugera davallada, el PSC Amposta va moure fitxa a finals de setembre, amb l’anunci del seu candidat a les eleccions municipals del maig de 2023, Jordi Pérez, empresari ampostí, president del CF Amposta des del 2012 al 2019, i músic de la Unió Filharmònica d’Amposta del 1972 al 1989.

“Va guanyar les eleccions al CF Amposta contra Toni Ruiz. De família empresarial molt coneguda a Amposta, persona oberta i amable, col·labora amb el partit des de fa vora 10 anys. No és un fitxatge extern” raona l’únic alcalde socialista del municipi, Josep Maria Simó Huguet, del 1983 al 1987.

El candidat podria donar cert impuls al PSC Amposta a les pròximes eleccions, ja que “dins les possibilitats del partit, és de les opcions més favorables i amb més possibilitats” perquè és conegut al municipi: “Com a president (del CF Amposta) era una persona pública, coneguda a Amposta, no és un estrany vingut d’un altre poble o d’una activitat empresarial al marge del poble, ha estat actiu a la ciutat en activitats municipals” seguix apuntant Simó.

Des de l’època de màxima esplendor del socialisme a Amposta, quan Simó en tenia l’alcaldia, el partit ha perdut votants legislatura rere legislatura, en una corba descendent que ha anat de 8 regidors, a la primera legislatura en què van governar, el 1983, passant per 6, a la segona, fins que van baixar a 4, amb els quals es van mantenir fins als últims anys, en què van passar a tenir 3 regidors, el 2011, i 2 des de les eleccions de 2015, tot i que han continuat baixant el nombre de vots, de 1.110, el 2015, a 860, el 2019.

Un punt conflictiu dins el partit ha sigut l’auge independentista, en què el PSC apostava per l’anomenada “tercera via”: el federalisme. Aquí, la primera aposta per a les pròximes eleccions podia ser clau: Anna Tomàs Talarn, número 2 del partit a Amposta en els anteriors comicis, que va passar a possible candidata quan Francesc Miró Melich va renunciar a la seua acta de regidor a l’Ajuntament. Però Tomàs va sortir del partit a principis d’este mateix any, i va mantenir l’acta com a regidora, que el PSC li reclamava.

Així, Pérez estarà al punt de mira després d’anys de lleu davallada per al PSC Amposta, per si manté uns resultats moderats, però en contínua caiguda, o aconseguix frenar l’apatia pel partit socialista. Tot dependrà, en part, dels moviments dels altres partits, només amb Pérez i l’actual alcalde, Adam Tomàs, com a candidats assegurats a les eleccions vinents del maig de 2023.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 1 =

Últimes notícies