HomePolíticaEl PSC d’Amposta perd la portaveu i futura alcaldable, que es dona...

El PSC d’Amposta perd la portaveu i futura alcaldable, que es dona de baixa del partit

El PSC s’ha quedat sense la seua portaveu municipal i possiblement la persona cridada a encapçalar la llista dels socialistes en les properes eleccions municipals, el maig del 2023, Anna Tomàs. La regidora va sorprendre en presentar dilluns passat la baixa voluntària del PSC “per desavinences de pensament polític i d’estratègia de fer política municipal amb alts càrrecs de l’executiva de la Federació de les Terres de l’Ebre, i també en menor mesura, amb l’Executiva Local”, va explicar en un comunicat.

Interpel·lada per esta publicació, va matisar que bàsicament han estat qüestions de política nacional, i que la seua defensa sense matisos de la llengua i la immersió lingüística, el dret a decidir o el qüestionament dels correbous, han topat amb algunes directrius de partit. “No ha estat una decisió precipitada”, diu la regidora, “he pensat i analitzat els pros i contres d’esta baixa del partit i crec que és la decisió més honesta amb mi mateixa i amb els valors que defenso”. L’executiva local reivindica, com a resposta, que es reunix periòdicament, cada setmana, “amb tota la transparència i debat”, i que la direcció del grup municipal no pot ser aliena a les decisions que allí es prenen, un fet que incomodava la senyora Tomàs.

Tot i sortir del grup municipal socialista i donar-se de baixa del partit pel qual es va presentar el 2019, Tomàs passarà a ser regidora no adscrita i ja va avançar que no entregaria l’acta abans que el partit la hi reclamés, just l’endemà de confirmar-se la baixa. “L’acta de regidora la va aconseguir pel fet d’ocupar un lloc destacat a les llistes del PSC”, considera el partit, que li exigix “que torne l’acta”. “Ens sentim defraudats i enganyats per la seua actitud i el seu comportament en el tram final de la seua pertinença al PSC. La veritat és que ja no representava els valors del PSC, tot i que vam intentar reconduir la situació. No feia les tasques pròpies de l’oposició, i no hem d’oblidar que els ampostins i ampostines, amb els seus vots, esperen que l’exercim, per a fiscalitzar el govern municipal i per a presentar una alternativa a la ciutadania”, ha reaccionat la primera secretària del PSC d’Amposta, Lluïsa Lizárraga.

El PSC acusa la que fins ara ha estat la seua principal referència al consistori, de “buscar un espai en una altra formació política per interessos personals”. Tomàs, al seu torn, assegura que no ha parlat amb cap partit, però avança que continuarà vinculada a la política municipal i que no descarta presentar-se a les municipals amb una candidatura pròpia, després d’admetre que el PSC li havia ofert liderar la llista dels socialistes per als propers comicis locals i que ella havia dit que sí, abans que les desavinences es fessen insalvables.
Tomàs ha estat regidora en dos etapes, sempre pel PSC: entre 2005 i 2009, i des del 2015 fins a l’actualitat. “He treballat sempre per a la meua ciutat, fent una política en clau positiva, una manera de fer que no sempre ha estat entesa entre alguns membres de l’executiva local”, va carregar.

La regidora manifesta que ha presentat la seua baixa del PSC-CP “amb la suficient antelació com perquè l’executiva local tinga temps per a preparar un candidat o candidata per a afrontar les properes eleccions”. El partit, al seu torn, anuncia que “obre una nova etapa” a Amposta. “Per damunt de les actituds individuals hi ha una alternativa que es diu PSC”, ha tancat Lizárraga. Àngels Calleja queda com a única regidora del PSC al consistori i, per tant, passarà a ser-ne la portaveu municipal.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 6 =

Últimes notícies