HomePolíticaEl PSC Tortosa proposa mesures per incentivar la cultura, potenciar el turisme...

El PSC Tortosa proposa mesures per incentivar la cultura, potenciar el turisme i crear zones d’oci

Enric Roig, candidat a l’alcaldia pel PSC, ha escollit el Museu de Tortosa per a presentar els projectes en matèria de cultura, turisme i oci que formen part del programa per a les eleccions municipals del 26 de maig.

Els i les socialistes de Tortosa creuen que és important donar un impuls a aquests tres eixos. Una política on es torna a fer evident el seu compromís en aquestes àrees i que s’emmarca dintre els conceptes de diversitat, equitat, transversalitat, sostenibilitat, participació ciutadana i creixement econòmic.  

“Una societat que no inverteix en cultura, no avança”. Aquestes han estat les primeres paraules d’Enric Roig durant la seva compareixença davant els mitjans de comunicació. És aquesta concepció de la cultura com un bé comú i com un dret social el que els fa plantejar la construcció d’un nou Auditori, com un dels projectes centrals del proper mandat municipal.

Roig ha volgut assenyalar que el PSC de Tortosa ja havia proposat en una sessió plenària que una de les sales de l’Auditori portés el nom de Ricard Salvat, i va estar “tombada per tots els grups del govern”. Finalment, aquesta proposta s’ha tirat endavant de forma unilateral. “No volem una política cultural esbiaixada”, ha assenyalat Roig.

Crear i recuperar infraestructures culturals, amb la creació d’un nou auditori, d’un cinema, una ludoteca municipal, un espai alternatiu d’arts escènics als Josepets i una sala de concerts de música jove, a més de destinar una sala del Museu de Tortosa, dedicada a les víctimes de la guerra civil; són algunes de les propostes en matèria de cultura.

Els i les socialistes entenen que es necessari un pla o estratègia cultural de millora d’accés, i d’impuls a l’ocupació cultural, així com a industries culturals i a la captació de nous públics. Roig ha parlat  “d’aprofitar els locals buits comercials per a fer exposicions”, i que a la vegada han de dinamitzar el comerç i la cultura a Tortosa. A més, entre aquestes competències es troba la de potenciar el reconeixement dels i les artistes territorials,  a través d’un sistema de convenis populars en les diferents entitats.

L’alcaldable ha destacat que s’ha de donar un impuls a la festa del Renaixement amb la col·laboració dels col·lectius, “incorporant el rigor històric i l’esplendor que ha perdut en els darrers anys”.

Un conjunt d’apostes que han de produir sinergies per tal de projectar les industries culturals com a generadores d’ocupació i talent, i fixar la població. “Els i les joves de Tortosa han de poder estudiar música professional sense la necessitat de marxar a fora”. Per això, el candidat a l’alcaldia ha proposat impulsar un programa de beques en aquesta disciplina artística.

Projectes destinats a fomentar els usos d’edificis històrics, que garanteixen la conservació, conjugant tipologies, estructures, història i representativitat.

Pel que fa a matèria d’oci s’ha parlat de la creació d’una zona d’oci a Ferreries i que ha d’anar lligada a la construcció d’una piscina descoberta als terrenys on es troba el viver d’empreses. La creació de consultes al jovent, per fer un model de societat participativa i la recuperació de les festes populars, com la castanyada, Sant Joan i cap d’any, són altres de les propostes.

Per finalitzar Roig ha assenyalat que les polítiques executades en turisme fins al moment són insuficients i ineficients. “S’ha d’apostar per un turisme de qualitat que potencií el creixement econòmic”, ha dit. També ha assenyalat la falta d’una Oficina de Turisme centralitzada, al centre de la ciutat, i que ha de facilitar informació als visitants de manera accessible.

Els PSC aposta per la creació d’un Observatori d’Indústria, Comerç, Turisme i Ocupació, a més de potenciar el turisme de qualitat il·luminant espais emblemàtics, potenciant el call Jueu i el recinte emmurallat.

Un conjunt de projectes que han de servir per a fomentar, a la vegada,  el creixement econòmic de la ciutat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies