HomePolíticaEl PSC trenca el pacte de govern de Tortosa i comença la...

El PSC trenca el pacte de govern de Tortosa i comença la recerca del seu alcaldable

Tal i com s’ha vingut informant, els tres regidors del PSC sortiran de l’equip de govern a l’Ajuntament i dixaran Junts per Tortosa governant en solitari fins a les properes eleccions, al mes de maig.

La decisió dels socialistes de sortir del govern ha provocat la renúncia del seu cap de llista, Enric Roig, que no n’era partidari. Els set regidors de Junts per Tortosa assumiran ara les mateixes competències que van assumir des de maig de 2019 fins a gener de 2022, quan els socialistes van entrar al Govern municipal.

El PSC ha donat a conèixer la decisió de sortir de govern este dijous -dia 20- a primera hora de la tarda. Tot i això, la decisió s’havia pres ja dimarts al vespre, just quan Enric Roig -portaveu a l’Ajuntament de Tortosa i cap de llista en les darreres eleccions- va anunciar que dixava l’acta de regidor. El primer secretari del PSC a les Terres de l’Ebre, Manel de la Vega, ha reconegut que “la decisió de sortir de govern l’ha pres el partit en el seu conjunt”, i assegura que “s’ha tancat una etapa” en la gestió municipal.

De la Vega assegura que “el partit ja “ha assolit els objectius” que s’havia marcat com a soci de govern i “la renúncia d’Enric Roig marca un punt i seguit, i ara cal treballar per a treballar de cara a futur”. “Hem d’obrir un nou procés per a trobar el candidat de les properes eleccions municipals, apropar-nos a la gent i crear sinergies amb els municipis del territori. I per això hem decidit que ens hem d’allunyar del Govern”, assegura el primer secretari.

Entre les fites que atribuïx a la tasca conjunta de Junts per Tortosa i PSC, de la Vega destaca “l’acció urbanística, obrir el centre de la ciutat, la remodelació del carrer Cervantes o avançar per l’acord amb Adif per a accedir als terrenys” del centre de la ciutat.

Davant la sortida dels socialistes del Govern, des de Junts per Tortosa han anunciat, de forma immediata, una remodelació del cartipàs municipal. L’alcaldessa, Meritxell Roigé, va anunciar que les competències que fins ara tenien els socialistes retornaran a les mateixes persones que les assolien abans de l’entrada del PSC al Govern, durant els primers nou mesos del mandat. Així, Meritxell Roigé tornarà a assumir urbanisme, Ximo Martorell recuperarà la regidoria de Cultura, Mònica Ripoll agafarà l’àrea d’Igualtat, Sisco Pepió, memòria històrica, i Feranando Saporta, Governació.

L’alcaldessa ha agraït als socialistes el treball dut a terme entre els dos grups municipals des de gener de 2020. “No ha sigut un mandat fàcil, ja que hem tingut moltes dificultats, com la pandèmia la covid, que ens va dur a una situació de gran incertesa, i en la qual vam haver de treballar conjuntament per tal de recuperar l’activitat econòmica”, ha dit Roigé. “A més, tampoc ha estat fàcil, pels obstacles que ha posat l’oposició”, ha afegit.

Per la seua banda, Manel de la Vega ha assegurat que el grup municipal “garantirà la governabilitat” durant els mesos que resten de mandat per a “acabar tots els projectes que es van iniciar conjuntament” i també per a encetar nous projectes.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 78 = 80

Últimes notícies